True Wireless真無線耳機討論 (77)

703 回覆
2 Like 3 Dislike
排名不分先後 近期最多人傾/熱門牌子如下:

Audio Technica ATH-TWX9

Bowers & Wilkins Pi7 S2

Devialet Gemini II

Final ZE8000
Apple AirPods Pro2

Audio-Technica ATH-TWX7

Aviot TE-ZX1

B&O Beoplay EX

Bose QuietComfort II

Bowers & Wilkins Pi7 S2

Cambridge Audio Melomania M100

Devialet Gemini II

Final ZE3000/2000

Noble Mystique
Noble Prestige
Noble Fokus Triumph
Noble Falcon Max (香港未出)

Nuarl Next 1
Nuarl mini3

Sennheiser Momentum True Wireless 3
Sennheiser Momentum True Wireless 4

Sony WF-1000XM5
Sony LinkBuds S

Technics EAH-AZ80
Technics EAH-AZ60M2
Technics EAH-AZ60

Victor HA-FW1000T

想研究下唔同耳膠可以參考呢個blog:
https://www.audioreviews.org/guide-to-iem-silicone-eartips/
想問下Shure aonic 215 好唔好?
有冇巴打知重新買返一邊AZ80
點樣重新connect 另一邊
想請教大家$1000以下有咩好選擇?
暫時揀咗soundcore Liberty 4 NC
希望anc、通話都有一定質素
主要聽歌、睇片
又要平又要高汁
自己上 Carousell 慢慢搵啦
收到
多謝巴打提醒
想問一下 xm5同px8
搭巴士聽 隔離條友會唔會聽到
想買隻for運動用,有冇咩推介
之前用marshall個隻minor俾d汗浸壞左
想要d ipx7 or 8個d防水
其實price.com 都好易搵

揀LDAC + 無線充電+1000內 已經得返十幾個選擇
想請問下高手
其實而家IPHONE 音樂格式已經定死左
係咪而家就算再好既無線耳機都係聽唔到好靚聲既音質
係呢個情況下 仲有d咩選擇?
加埋ANC
多謝巴打意見
唔該巴打我再自己做吓功課先
好似冇乜人講Noble Fokus Triumph? 想問有冇人聽過有咩評價
For 聽電台 睇片 講電話 少聽歌

暫時睇中 Audio Technica ATH-TWX7
想問下有冇伏
前幾日買左 545蚊
Anc 都唔錯 不過有時有啲窒窒下
不過咁既價錢仲想點
聽日可能出samsung bubs 3,我本身用緊mtw3, xm4同az80,之後應該會轉會bubs 3
bubs 2 pro 係我唯一一個用黎傾電話人地聽得明我講咩嘅tws耳機
個樣搞唔掂
可能買番buds 2 pro算
唔見咗
多左個核突尾之後bub 3通話質素同穩定性應該會好左好多,再加埋samsung手機有24bit,音質應該唔錯
Samsung 冇aptx 真係好on9
lm
用緊Noble Mystique,想轉prestige 驚喜大唔大?只係小升級?
所以buds 3 / pro 都睇佢個通話點, 聽歌反而其次, 無期望
有基本版,冇HD/adaptive/lossless
az80換左comply t200
成個ANC兩個境界
有無同TW-400-C比較過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞