True Wireless真無線耳機討論 (77)

986 回覆
2 Like 4 Dislike
消委會評測藍牙耳機45款|Sony XM5稱冠、CP值敗於$799真無線耳機

原文網址: 消委會評測藍牙耳機45款|Sony XM5稱冠、CP值敗於$799真無線耳機 | 香港01 https://www.hk01.com/article/1057720?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

信不信由你
可惜呢d 測試唔到耐用程度
係, 同埋耐用, 好少斷
Devialet Gemini II張圖JLab嚟嘅喂
1000蚊左右有冇好過linkbuds s 嘅耳機?總使用時間1200小時,總共跌過10幾次盒/耳機落硬地,除左充電盒充電好慢同右邊少左邊5~10%電之外都冇其他問題,唔覺得有網上講咁差

有冇全方面吊打linkbuds s或者音質比linkbuds s好而其他方面差唔多既推介?主要連samsung手機同desktop電腦聽歌睇youtube用
想買pixel buds 2
得日馬 唔同色仲貴d
美馬 仲要唔知冇貨定唔運去hk
想問有冇邊隻 電話通話 比較好?
聽歌要求唔高,buds fe定buds2 pro好?
唔會講電話
soundcore Liberty 4 NC音質方面拎4星半
認真咩
我以前買過呢個牌子Liberty 2 Pro
高音低音以平價野黎講都還可以接受嘅
但係人聲係屌你老母地刺耳
隔左兩代真係可以放得入耳
隔音定ANC
賣單10480YEN平到笑
係邊買
我有Linkbuds s
行街經常會有聲冇聲咁
但又喎係斷線,係連住線咁收到收唔到
左右都會間歇性咁樣
坐低/搭車唔會係行街先會
可能我住果區干擾特別勁
不過我唔常用所以冇所謂
想問下做gym同跑步ching會用邊隻 筆直千零鬆啲 諗緊開放式/骨傳 定係入耳好啲
我用左link buds s一年半
app開聲音品質優先,但係上下班時間九龍塘/金鐘地鐵站都未試過收唔到

舒服 降噪好 音質算好 有multi point connection 電算耐(宜家開ANC仲有4.5h左右) 襟用

上youtube睇review好似宜家1000樓下linkbuds s冇對手
早兩日入左手Bose qc ultra
總體都唔錯IPhone用家
有時會忽然無左聲,跟住又有返
不過近呢年干擾越來越嚴重,特別係市區,明既就明
唔好話屌打
buds2 pro 或者buds 2 都可以考慮,前者ANC好過linkbuds s
2者通話都好過linkbuds s
音質就自己試下咩岩自己
Linkbuds S 出咗後繼版本 - Linkbuds Fit
可以再睇定啲先
https://www.cool3c.com/article/225916
睇表現之餘睇埋個價先,續航仲少左
linkbuds s 都係減左價先有啲吸引力
戴得舒唔舒服?
個人黎講 舒服既 訓覺都得 但建議巴打去門市試
搭巴士遇到啲坡會郭一聲 呢樣野睇怕係硬傷 應該係物理上遇到顛簸會咁
電流問題暫時試過一次 我就覺得無乜影響
有冇電流聲?
高強度用左幾日 試過一次幾秒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞