True Wireless真無線耳機討論 (77)

986 回覆
2 Like 4 Dislike
請問降噪同上一代比較,分別大唔大?
靚價?
正常價
冇上一代我AirPod用到爛哂先換
Bose買完一年壞幾次
qc差到唔敢再買
點睇新一代bose QC gen 2
佢好似冇維修中心,只係搵人上黎收
要日日咩都唔做坐係屋企等佢黎收
咁如果想搵好的降噪耳機,邊一隻好
DG II 係唔錯嘅選擇,但貴
bass 勁 有咩推介
琴日拎咗mtw3去整 今日就話維修完咁有效率
用緊iPhone
Bose QuietComfort Ultra會爆音

想搵差唔多價錢,降噪,同傾電話都OK嘅入耳式耳機,大家有冇推薦?
用緊Technics AZ60/80,
都係whatsapp錄音對方聽唔到我把聲,
請問係咪我setting問題?
點正法 ?
想問下半入耳/非入耳式有無咩推介
AZ80要整幾耐 成日擺完落去都着燈
buds 3 無咩問題, 屋企人用緊
通話又ok
只考慮音質,budget唔理,有咩推薦
而家用緊pi7 s2
想問下有冇耳機推薦
開放式office
頂唔順開會我講嘢會收晒背後同事講嘢聲,成日都要走去其他地方開會
搵咗好多降噪消噪,但主要講環境音
有冇一啲耳機個mic可以指向性/只收我把聲?

暫時搵到依隻
有冇類似需要嘅用家可以分享一下
https://www.bose.hk/zh_hk/better_with_bose/best-bluetooth-headphones-for-work.html
Noble prestige
應該係直接換mtw4比你
利申年頭拎mtw3去整三個月之後變左mtw4
岩岩入左PI8
音質整體幾好,Bass方面唔算好強,隻耳機調音取向明顯著重人聲樂器細節。降噪就真係好一般, 比起Airpods pro明顯差一大截
連接穩定性可以,無咩斷過,舒適度都係一般 。

結論係如果你非常著重音質同鍾意佢既調音先好考慮入,因為其它各方面都係airpods pro贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞