要求離婚, 然後拒絕一切溝通

654 回覆
17 Like 883 Dislike
十卜u

支持您同老婆和好
有冇諗過有人係你老婆後面煽風點火例如奸夫
真係公道
班女拳剩係夠膽比負皮,唔夠膽去反駁。因為佢地都知道呢個係事實

又要搞分居分身家又要覆我地又要色女仔一定好攰
唔怪得個po仲喺熱門
你咪個隻連登白卡狗
幫樓主尋有緣人, 佢當時結婚都同你傾得咁投契
真愛嚟

自介
93巴,人地,180
少肥少毒少窮
自住(如果老婆返娘家)

想同有緣K字頭絲打深入對話

中二病上身
家係每人既避風港
如果佢覺得屋企舒服可以安慰到佢
佢點會工作有壓力時返外家呢
你呢度已經唔敏感,洞察唔到佢既感受
別人訴苦唔好比意見
每個人訴苦只會想對方認同佢心內既感受同想法

好似你咁
講得出哩句真係明白點解人地連傾都唔同你傾。比左我文字溝通都唔會有。
自己睇下離婚率有幾高先再9up
你偷食呀,仲傾乜撚

人哋憎你到你仆街,同你講多句都想嘔,咪唔想同你講嘢囉

傾傾傾,傾你老母臭閪咩

你偷食嗰陣有冇同老婆傾,問佢可唔可以偷食先
正正想講
最想要避風港,但嗰個唔係搵你,點解?

“一段婚姻唔係對方一回娘家住幾日, 就已經要即刻諗離婚” 就正正返娘家期間,俾佢好好咁諗清楚而作出離婚呢個決定,況且呢個係破裂左既婚姻,唔係輕輕帶過既”一段婚姻”

不斷為自己搵藉口,有問題既係對方,只會諗我做盡左要做既野,點解換黎係對方突如其來既絕情?
所以咪話溝通係好撚難既野。
樓主自己覺察低下既原因可能源於自身都有壓力忽略他人感受,自我愛既匱乏呢d原因(呢d從對方身上得唔到正面反会饋先會想從其他女人揾填補)

自己搞唔掂點搞掂其他人

迷思:
乜都搞得掂自給自足既話點解仲要結婚
咁咪岩
大家唔能夠各取所需
離婚係自然會行到既一步
你又幫左樓主
呢樣野好難各取所需

男人唔係幾需要女人個種需要
但親密同正面反饋女人從黎唔缺
所以一開始唔結婚係咪好d
女人一出黎大把人氹同幫佢

但男人要從女人身上得到肯定/氹,本身已經係錯

男人只能自我修復,佢錯既原因係用男人方式去平等對待

要自己承受各種壓力之下再去共情對方

呢d操作换黎既只係對方既錦上添花,或對方亦未必欣賞你既溝通共情,覺得理所當然

明男人幾辛苦未?
早晨各位巴打,起身番工未
矯情到….

講一大堆bullshit,都唔會蓋到出軌,拖住左兩邊呢個事件
離婚係絕對既結果

講埋哂咩殺人唔係重點,重點係浪子回頭既野
你又想做埋丁蟹一份?
你都on9,雙重標準到
你既講法一樣矯情

男人點解要用女人方式溝通?
女人點解唔可以用男人溝通?

睇到男女之别未
就係因為缺,所以先結婚
唔缺,做乜仲要結婚

亦都正正因為缺,所以先咁高離婚率
有啲擔心樓豬 會唔會俾人綁架左
好擔心佢暴斃
難得有件M底玩具可以玩
你話唔明老婆做乜無端端拒絕溝通,垃圾連登仔答完你又唔憤氣,咪拎俾你老婆對答案睇下垃圾連登仔有冇講錯囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞