要求離婚, 然後拒絕一切溝通

654 回覆
17 Like 883 Dislike
你咪繼續駁嘴囉 肉酸果個係你咋
又多個on9仔入黎屌兩句以為自己好撚型
其實好多人都有睇晒/追咗故先回
不嬲分手離婚都可以係單方面嘅事,
亦唔一定要親自同你有溝通,
如果唔係呢個世界唔駛有離婚律師呢個行業啦,律師咪就係咁用

係你自我中心到覺得對方一定要同你傾姐
其實我唔覺得佢仲有最後一次機會
最後果次佢前妻已經俾過,所以先收到離婚通知書
認真問,你想傾乜野?
對方唔肯見面傾,
你就迫人地要同你見面,屌對方點解唔肯見你

咁大個人,學習尊重下人地意願得唔得

人地就係唔想同你有接觸
當局者迷
好多時當時人唔會明白自己錯左係邊個位
自己問題出於邊度到....
係,不過對方唔係事必要俾機會佢
無谷住, 話我抵死個D, 前妻做得好個D, 我OK, 同意, 一黎就屌人老母個種充滿惡意既reply個種, 仲以為自己屌得好岩個D我睇唔過眼, 反正大家都係係到用文字攻擊既, 咁咪同大家玩下囉

在係到出Post就代表哂我對所有事既做法就係咁, 我對佢既時候更加唔係咁, 你講既兩句說話
「點解佢唔肯同我溝通」
「我已經認錯,點解佢要咁決絕」
我亦從來都無係任何一個地方有咁表達過

我既問題好簡單, 離婚前, 任何見面溝通都唔需要, 係正常? 其實我唔係係想上黎圍爐, 我都唔係第一次係到同班連登仔對屌, 一早就知呢班連登仔無得救, 我希望既只係可能係幾百個回覆入面有D正常人比D正常既諗法意見, 無論係正面定負面都好. 所以, 我得到左答案, 要做既野我亦已經決定左去做
唔係唔肯見面/接觸,「但前提都要係有佢家人係到」
應該問佢,點解有對方家人就唔傾得?
離婚前, 任何見面溝通都唔需要, 係正常?

係,好正常,係任何見面溝通都唔需要
得未?明白未?有緊要野可以搵律師出信同佢講
其實睇你回覆
你心裡面都好清楚自己出軌仆街
喺網上都已經冇人知你係邊個
何必用咁多語言去包裝自己呢
唔好死要面啦
就算起勢咁屌,幾唔願意接受都好
現實都唔會改變
自欺欺人對件事都冇任何幫助
學習尊重下人地意願得唔得
你要問點解,即係你唔想跟,
咁仲叫唔叫尊重人地意願
拒絕得好
多謝你係認真問, 我想傾既野其實好簡單, 我亦已經同佢傾清楚左, 因為係佢提出離婚前幾日, 我地仲係好似正常夫妻咁生活緊, 我知實又會有人係到話咩你覺得正常姐, 你前妻唔覺, 唔緊要, 但係就係咁, 我覺得不明不白, 呢兩年我唔係齋坐係到等佢原諒, 我有做過野, 我亦應承過跟住要再做其他野, 我亦問心無愧做好左自己, 點解事情突然就會去到今日咁?
recap返成個第2段

就算本身講話即將見面傾下, 但前提都要係有佢家人係到, 同埋佢既態度比我既感覺就係傾所有野都係廢既, 只有簽左張野先有意義, 如果唔簽紙離婚就不如唔好見添.

樓主自己都好明確講出
女方係絕對要離婚,男方想傾係因為唔想離婚,想有一次單獨見面機會令對方回心轉意

咁其實,就係問”點解要咁絕,唔俾機會佢”

先唔好講出軌又拖好拖唔解決既原因, 請問咁樣正常? 有咩人可以接受到? 除非本身都係好想同對方離婚既人之外。
問心無愧
我睇完呢4個字都覺得好正
仲有不明不白

真係活到老學到老
原來可以咁樣用
其實分手都大把人係whatsapp講完之後人間蒸發
離婚方面更加有唔少男人返咗大陸包二奶消失咗無聯絡,然後另一半要自己搞單方面離婚

唔係你接唔接受到嘅問題,
係去到分開呢一步,對方無需要配合你
分開不嬲可以係單方面嘅決定
丁蟹真人版
講得好啱
要睇對方性格
成唔成功其中一樣又要睇自己本身性格
如果自己都唔明白自己有乜問題,重點係邊度的話就....
睇樓主點覆人就明哂點解你個soon to be前妻要拒絕溝通啦
樓主執著個pt係佢已經改過自新
已經好努力咁付出過,點解都要抺殺佢既努力

三個字,唔甘心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞