要求離婚, 然後拒絕一切溝通

654 回覆
17 Like 883 Dislike
你前妻都冇諗過你會突然出軌啦
明明大家都係正常夫妻生活緊 個老公突然出面就有一個 仲要拖左咁耐

都係嗰句 你肯改人地就一定要原諒你? 你當你自己係邊位先?
重點係浪子回頭金不換~~
真 無一個更適合形容
都啱既 不過你要記住你現實有幾撚失敗
我試吓答吓
可能呢段時間只有你一個覺得大家過緊正常夫妻生活
可能就係你由此至終都做唔到可以彌補到傷害嘅事佢先下定決心要分開
當初你做咗啲咩承諾到而家執行咗幾多,其實唔重要,可能你會好痛苦,好嬲,明明我已經做緊我應承咗嘅點解你仲可以咁樣對我
但諗返轉頭,如果一開始你冇出軌,佢駛乜承受之後嘅嘢?呢啲唔係翻舊帳,而係因果
有時唔係每一個問題都會有確實嘅答案,感情嘅嘢冇咗就係冇咗
你真係對佢有愧疚就唔好再用自己角度去看待呢段感情,尊重佢諗法同做法,let go吧
「我xxx,但冇做錯。呢件事嘅重點唔係我有冇xxx,而係浪子回頭金不換。」

神劇即係神劇

同樓主句先唔好理咩原因
完全一脈相承
對方講野閪先我咪閪好難理解? 明哂?
我宜家有話要改, 然後要求對方原諒我?
OK既, 我唔覺離婚係失敗, 其他部分應該都比大部分垃圾連登仔過得好
同埋樓主講緊自己好努力
其實佢前妻亦同時好努力繼續扮演太太呢個角色
好正常咁繼續生活落去,但最後發現真係扮唔到,好累,夠了

放過我,放過你自己,放過大家吧
做緊. 多謝
即係有條友無原因殺左人老母咪唔合理
但原來條友係因為老母俾對家殺左所以先殺番佢老母
咁咪合理
不論原因?
樓主問呢個問題智商有冇50
咁你咁執著面對面傾乜野
拿拿聲簽紙啦
無講自己好努力, 只係應份做既野盡力做返哂, 我亦無唔承認我既錯, 所以我從來都無開Post係到問任何人點樣令對方回心轉意, 傾就以為係想對方回心轉意, 呢個係你地既諗法, 唔係我.
同學你返去上堂啦, 我唔知你講緊咩
“想傾既野其實好簡單, 我亦已經同佢傾清楚左,”
“問心無愧做好左自己, 點解事情突然就會去到今日咁?”

咁你從前妻得到既答案係咩
你唔係跟得好貼? 話撚左簽囉咪, 話撚左唔見囉咪
就算唔係為回心轉意
對方亦無義務要答你任何野
佢唔係你學校老師
咁而家仲要討論咩
仲上水駁屌?
唔,咁你講出你既諗法係咩
你地自己一早諗好左答案嫁啦, 我講多都費事啦一陣又話我曲解前妻講法黎令自己舒服D
你直接原句講返你前妻講過既野咪得
咁你係咪去番個2奶度
無人要同你討論呀, 死返出去啦 我搏唔搏屌關你撚事? 你要駁屌自己出去搵個角落度駁啦傻閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞