要求離婚, 然後拒絕一切溝通

654 回覆
17 Like 883 Dislike

Ching 講嘢最有道理
支那語錄我一句都睇唔明
你仲可以拎埋上嚟教人
係正常,答完喇
希望前妻未來幸福,唔好再遇到你呢啲pk仔
就算係蠢頓如豬人唔明遇多d人同事就會明
啱,建議離婚,唔好同女人結婚
做男人不嬲蝕底
邊度都有位比人屌入架啦

女人仲可以發下癲有人氹
蝕底到鳩痕偷食都有得屌返個老婆
「10成係老婆比唔到先出軌」
咪就係,咪撚結,結咗就離
樓主止蝕呀
無人會理啦,淨係會踩樓主垃圾
講世界幾咁美好唔會有暗面(笑)
點會淨係踩樓主垃圾

你都係
佢垃圾啲
連結婚嘅機會都唔會有
死撚左佢啦你
認真答
問題係"如果要離婚, 係咪突然之間拒絕一切溝通, 係咪一件正常既事" 呢個問題已經有邏輯上嘅錯誤

決定離婚0溝通,喺正常離婚(性格不合etc)情況下當然係唔正常
但係你因為自我中心嘅傾向,完全忽略左你呢段婚姻本身就係唔正常。所以佢拒絕同你溝通呢樣"唔正常"嘅事係好正常
你自己出軌,一手導致咁唔正常嘅情況,憑乜野expect你個soon-to-be前妻正常地同你溝通?
佢居然連位ching曲都睇唔出
乜證據都冇就assume前妻有啲咩唔啱嘅可能
而自爆講到明自己出軌而且拖幾年嘅樓主就assume到係受害者
仇女臭鳩啲logic真係好恐怖
唔係話咩 係要平反就樓主自己出嚟講多幾句啦
又冇嘢補充斋憑而家睇到嘅嘢好難唔如樓主所願屌佢囉
了解晒前文後理
外人先可以俾到fair comment
咁大個人唔會唔知斷章取義嘅道理掛

你一開頭講一半唔講一半
講到老婆好決絕
自己先係受害者咁
出完軌仲放自己係受害者個定位
男人老狗唔好咁嘔心啦
咪即係同個唔岩既人結婚,先要出軌
我係一d都曲
係咪為自己既唔開心先結婚

你答係既我respect
一d都無曲,你呢d垃圾就係識斷章取義
明顯係未知自己要乜,搞清楚覺得最重要係乜
溝通點表達都係

而個想溝通已經錯過timing, damage is done
我話你睇唔明人地係曲冇話你係曲
你真心有撚病又點會係曲呀
中文拎U?
btw冇人關心樓主點解要出軌呀
做咗unethical嘅嘢就係做咗
錯就係錯
呢度唔係therapist
冇義務包容佢了解佢
你要企佢角度幫佢諗埋唔阻你
但你蝦人地前妻冇份講嘢就係度字裡行間assume埋啲毫無根據嘅嘢就都唔好怪人屌柒你
你係咪身邊無咩交心朋友?
一路以來人緣好差?
因為未試過隔住個Moon都覺得一個人難頂
放心 你最後一定孤獨終老收場
講直接,驚你人格障礙個腦唔明
你係無任何道德高地去質問前妻對你所做既是否合理
答案你心裡面一早有
只係你唔敢去承認或者有進一步行動
任何留言同你所想嘅唔同
你都只會搵交嘈 嘈到你啱為止

咁大個人 婚又結過
你都心知上嚟只係宣洩下
都唔會期望得到咩建議

有時做錯事 人地唔係應份要原諒你
得不到原諒時
勇敢、誠實啲面對自己 面對他人
理性你老母咩 成個post唔係撐你既就發晒癲咁屌番人轉頭
刮目兄,我哋呢啲樓主口中嘅連登廢物應該感到欣慰

你諗下,佢老婆已經半隻腳離開地獄

佢老婆終於係PUA泥沼中重穫新生。見面一定要有家人朋友,即係親友全力支持同陪伴。連素未謀面嘅網友都企喺佢嗰邊。So much love.

做人行得正企得正,身邊又多愛,自己已經下定決心重新開始新嘅生活

一切都係向陽

反觀你睇吓樓主,幾廢,幾兇惡自私。下下剩係想PUA控制個女人。

呢種人唔會改,骨子裏就係寧可負天下人,不教天下人負我
最簡單
有咩同佢律師講
未知就要去試下?
有啲底線同原則性既野根本預期到犯左之後既後果,而家同殺左人再同條屍講想溝通無分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞