[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (104)黃金樹幽影DLC 開始

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
其實真係各花入各眼
本體啲dungeons 係好密但成日都係啲倒模迷你洞穴,其實都唔係一件好事
宜家學你話齋重質唔重量但又比人屌地圖空泛
英高想玩家多啲去探索地圖,雖然成日搵到啲黃豆
咁其實咪就係做得差囉
所以點解BOTW個地圖個陣比咁多人讚,就係設計得好
玩家周不時有獎勵,有成就感
第一次去巫者村,真係覺得整得好靚
補返條片
這遊戲真好玩
有時候明知好大可能係垃圾道具,feel到前面有伏,都會想去照拎
佢嬲唔嬲係佢自由
討論佢做人辛唔辛苦不如討論翻佢啲point

但有時突然見到掛左個壺係空中,射佢落嚟,執到個戰灰,又會覺得好正
ds1後第一隻用返依隻地圖
其實d美術同背景都幾正
可惜放垃圾道具有落差
但好似無佢件披風
冇咩所謂,d武器石可以去本體final boss把武打一堆白金之子刷魂買
好彩d dlc 武器,唔冼用新道具升級。英高真係可以求其作個名叫幽影鍛造石專for dlc 武,如果係咁我真係屌死英高
ds1後第一隻用返依隻地圖
其實d美術同背景都幾正
可惜放垃圾道具有落差
冇咩所謂,d武器石可以用本體final boss把武打一堆白金之子刷魂買
好彩d dlc 武器,唔冼用新道具升級。英高真係可以求其作個名叫幽影鍛造石專for dlc 武,如果係咁我真係屌死英高
原來最後係講述一個
hehe
既故事
但巫者村既人比人
捉哂去整大壺

成隻dlc都係背叛同虐殺既故事
但係我棄左
明明係德政
你要我全部武器再升過
我肯定仲多人屌
所以最好英高自己寫返故仔
控制到地圖大細
唔洗格硬塞啲野入去
除左補完左瑪莉卡同指頭之外
成個DLC故事其實寫得好撚差
為左致敬烙印戰士寫到啲設定崩哂/伏筆唔拎出黎用
同本傳個故事割裂感好重
打完穿刺者換佢把矛升到+9,但最後都係用返吸血劍
如果出新鍛造石,應該就冇人屌執垃圾
想知邊度致敬烙印戰士
唔會呀, 你有無睇哂成個故事架
米凱拉 同 梅瑟莫兩者故事好完整
加埋米凱拉一堆追隨者各自故事

我覺得寫得幾好
睇完成個故事, 拉番去本傳, 你就知瑪莉卡賤到出汁
加上指頭崩壞
令到老婆線更加make sense更有說服力
屌 純粹一個角色既甲姐
不值一提
大哥只係用嚟補下傷害,dlc 啲boss攻擊範圍都好大,就算佢向住大哥啲招一樣打到你,所以點都係要碌要避
有興趣psn 組隊既歡迎pm tg

@Crystalball66
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞