[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (104)黃金樹幽影DLC 開始

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
其實雙月每一招都碌得到
又唔似水鳥咁搞一大輪先避到
巴打唔使咁勞氣嘅,玩得隻game大家都知召灰係易打左,上面個巴打都講到明覺得易係有召灰打,覺得無參考價值咪搵返solo派啲巴打交流下囉
熔泥騎士有咩技巧 佢都好勁下
幽影樹碎片d擺放位置勁撚random 唔明有咩意思
明明係成隻dlc最重要道具好心比多少少提示 例如正傳咁 見到教堂/小黃金樹一定係相關道具
無啦啦殺兩隻河馬兩塊 然後一個細洞穴又一塊 唔全走實miss好多 但佢又要放勁多垃圾道具黎混淆你
咁都嬲一餐你做人都幾辛苦下
唔夠打一律建議先拎盾
最麻煩係升齊20lv先拎齊
唔似黃金種子咁會有突俾你拎
街邊啲陰影人 頭頂渣壺既都會跌唔係亂打一通都唔易發現
雙月把雙刀好唔好用?幾型
打狂龍,點解我拎左指頭都唔見有得召埃貢既
啱啱爆左機 整體boss動作其實同本體差唔多 d人話攻擊慾望高 我覺得同女武神差唔多 全部都有指定收手動作 等佢地打完一套再打佢 唔貪心同比d耐性都過到 起碼冇d傻鳩水鳥亂舞呢d唔睇人點避唔會避到嘅技 但有個問題係有d特效太誇張 都唔知佢地係做緊乜 淨係可以亂鳩翻滾避特別係拉塔恩P2同狂龍

然後係數值高問題 我覺得除左一開波會辛苦d之外 你探索多d 幽影樹庇佑高左之後同本體差唔多 本體你都唔會一開波就去打大樹守衛啦

最後個地圖探索獎勵係真係少 雖然都有間中d好野拎下 但好多地方咩都冇 浪費曬個地圖整到咁靚

評價比8/10
唔夠打一律建議調香瓶
唔係boss唔合理係你廢,仲要廢得黎唔肯認

尤其玩力量冇乜ranged options
拎咗把輕大劍嚟玩結果都係換走單翼架式用返風爆刄
我打唔蠃所以唔合理
地圖咁正但冇咩野撿真係有啲到喉唔到肺,啲低級強化材料換成高級材料或者高級盧恩都好丫
入場先召到 好撚on9
隻dlc先啱啱出
可能仲有好多嘢可以摸索/發掘嘅
https://x.com/EldenRingHQ/status/1805178154421559297
其實無水鳥呢種直覺唔知點避既
或者雙神皮呢種,一隻唔夠玩家打,出夠兩隻呢 d 堆怪
我已經唔會話為難而難
雙月話難到唔合理
無弱點

舞獅近攻無可能贏

我會檢討下自己先
南方真係好靚
盧恩基本上升裝/買野先用。過左200Lv 已經冇咩感受。
舞獅唔係近攻先易打咩
5周目 final boss 招大技 真係有病
全山羊裝 20lv 幽影樹 防禦護符
食埋泡沫靈藥 開埋黃金樹立誓
2000血都可以秒
這遊戲真好玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞