[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (104)黃金樹幽影DLC 開始

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
教你打隻野份筆記要入左城先有
即係首先要避過3隻先
仲要份筆記d文字勁隱晦
師兄有冇去
瑪利卡鄉下
佢條馬尾
?好撚高聖防,可以試下
勁on9 好彩既睇玩家提示可能會估到
打down佢掉 /有幾隻附近有高台掉
除左冇得磨腳皮果隻 其他調香瓶算啦
雙月斬一刀扣10%都冇,條友執到15 16層先打boss? 雖然我ng+2但係佢斬一嘢最低傷都扣4分1,重則一半,p2招後跳魔斬+劍氣直情滿血都秒
我用指紋盾打 打之前可以上高d火抗打佢左後腳會痛d

條龍烏低身個口有火代表佢用束縛技, 食左可以bye bye
條龍出連環掌之前會大叫,見到可以舉定盾
條龍跳開唔好即刻追,佢會回馬槍/掉轉頭噴你火
佢有招技係你地下狂爆d火上黎,keep住跑就避到
入第二階段佢會係地下自爆完再變彗星衝落黎,飛之前向最外圍跑可以避中間d隕石
第二階段佢有另外一招大技,飛上天噴你2次火,可以直接舉盾擋
仲有招係打地面超大範圍爆火,打完佢會發呆一陣,直接舉盾擋完個下再瘋狂輸出

真係調香瓶好過R腳趾悶到仆街, base game d火龍都好玩過佢
騎馬打邊把武器比較好用?
https://youtu.be/XAOt71fkego?si=3KZkYZ96cLVH1M_B
點解好似唔見哂啲盾反高手
又打拉塔恩?
死2次?
究竟托莉娜係唔係代表佢放低嘅愛
狩龍刀有加成而且夠長,有fp 就落馬冇腦放戰技,冇fp 就上馬慢慢刮,唔用既話就傳統既大型武器,巨劍嗰類儲力打

由佢正面沖埋去,儲力斬佢後腳,你前面沖佢只會用向前打既招,但你跑太快佢根本摸唔到你。千祈唔好由後面沖,佢會神龍擺尾/打橫爪,隨時食到認一認
借屍還魂
你的資訊很有用 感激
Thanks, 骨灰應該邊個時候召?
好似去後主線後期先攞得到?
好似話:

場內金標記call NPC 唔會加血
場外金標記call 定NPC, 再入場先會
以前有魂學VT話過
托莉娜係米凱拉既另一個身份,
好似佢老母識變男人一樣係佢女性化身

而家好似唔成立
本篇既火炎巨人同拉塔恩好似係唯二唔會叫NPC後加血
因為係入場後先叫
地獄級係, 唔叫骨灰, CALL晒所有NPC, 入去等NPC死晒先開始
入門口即召 最多食一野
一係等佢噴野果陣召
因為亂行入咗幽影城, 睇網上講話好似因為咁少咗個骨灰...
要下周先有了...
我試過打down,扔佢入邊同面具都唔得
黑鐵鎚玩防反真心屈,打死騎士防反2次就跪,精英騎士都係直接一下就跪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞