[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (104)黃金樹幽影DLC 開始

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
高周目本身係應該expect 你打左一周目先入,姐係預期起碼有一定量碎片,但現實係隻dlc 過左兩年,唔少人係高周目入,咁個數值就真係應該跟唔上,開頭既碎片加成提高令數值上升平滑啲係好事黎
好似只係多左兩級數值
姐係點
即係邊把?btw 驅獸真係好有用,驅走啲最煩嘅狗同老鼠
只係開荒果陣好打啲
最後打拉塔恩都一鳩樣
咁咪我講既野lor
哨兵火把
除左破黑刀隱形之外所有隱形牆都自動打通
唔會開隱形牆
但係我之前去猛禽衫個洞穴真係唔見晒隱形牆
今晚番去再試下
好多時已經人寫明: 前有排泄物
而且好多like, 咁你就可以唔去執

不過我多數照開
想問配點
力量敏捷果d 係DLC 仲緊唔緊要

見人講話你就算點到99 入去DLC 都係比怪秒
要執碎片先可以真係level up
但我見d 碎片每一級好似都係+5%
咁係基於本身數值去+5%?
咁即係本身數值都仲係緊要

本身數值越大
乘既%越高,個距離就越大?
大陸人將故事整合咗 睇完資訊量爆炸
係咪打完梅瑟莫先去左上?
其實我覺得緊要 我之前50血食啲龍一下死咗
洗點到65可以唔使即死
溶泥都係場內召
唔洗打都去到
狂龍都係
點解我99智40信30感
帶曬護符同戰技但傷害好似無咁誇張
係咪做漏嘢
我35靈巧
要甩lock向地下扔 你lock隻怪佢有機會食唔哂咁多段傷
係,探索=level
但佢都係design 到你由頭到尾王好linear
唔用減傷符0lv 重攻秒,10lv 2刀,20lv 3刀
想容錯高每隻王都要特別配符
keep 到由頭到尾都係同樣難度

但問題係支線探索感麻麻地
過場位+item location冇乜點plan 就掉舊屎喺到
佢每個細石位放25000蚊+會仲開心
一係每個位都係12粒石,失色同花每執一下3級各一etc

但每個大場都好強勁既意識流,所以都係值得行
你完全唔執到中後期就收皮,佢預你起碼10幾lv,但係你打唔贏就唔好預升一兩lv就打得贏,升一兩lv唔差得遠,總之執就點都要執
屌,終於殺死final boss
召兩個npc
大哥骨灰配血怪手臂
自己用毒蟻劍狂插

最後死剩老兵
點同
外圍視點同依你為目標既視點差咁遠
召喚>中噴火>飲水>中飛撲死>埃貢:貝納啊…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞