[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (104)黃金樹幽影DLC 開始

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
狂龍要去到咩時候是適合打?
打完雙月騎士同舞獅only
我見梅哥第二段出現玩蛇, 特登死一次出去換支蛇矛入去睇下有無特效..............

結果無
其實姐係有無影響 我打完雙月唔知頭唔知路就衝左入去,跟住行入多少少就打河馬

都未解D乜野任
流紋錘,同另一把流紋斧喺同一個鍛造迷宮
未入王房, 暫時覺得會影響金針VS角人果場有無出現
應該直至
燒樹
前都唔會有大影響

同本篇既
燒樹
令大量支線斷尾一樣
大家有咩野想pin 講定先
應該只係有d選項會少左導致揀結局唔同
Eg:拎唔到支藥俾龍女,只拎到道具拎唔到骨灰

唔燒樹就冇事
https://youtu.be/QJ0hRvLnVE0?si=Sv4mbfYzKP3CN-DY
睇完覺得自己冇玩過隻game
其實過咗主線某個位,會有方法買得返晒啲道具,所以燒咗樹就keep住推主線先,之後再返去做支線都得
唔小心行近少少就爆左個魅惑
之後睇翻攻略原來勁多支線。
好心就唔好擺咁近
唔彈句野出黎你咩支線都做唔到
爆左機兩三日好似仲未拎到拳法
ac6坦克腳
火巨人好多餘
悶得黎reward又低 ,對劇情理解又無幫助
d露滴唔係好岩洗
有冇人覺得DLC除左輪椅武器外,大部份武器都係華而不實
我好鍾意黑夜刀,但係佢真係太廢得個型字
直沖入咗城會有少少影響, 不過稱唔上斷任, 反而應該話會強制推進咗d任
紅獅子
會入城, 如果你仲未打舞獅嘅話佢唔會再幫手

角人
會入城, 無得再比家鄉料理比佢食攞獎品(miss咗無乜所謂)

肥仔
根據對話選項可能會走, 走咗應該唔到關鍵道具同第二個npc換秘藥做龍女線

老兵
會入城, 無得再同佢報告邊度有額外嘅十字攞獎品(都係miss咗無乜所謂嘅嘢黎)

毒L
會想去搵聖女, 唔肯定會唔會影響攞秘藥做龍女任
肥仔&毒L
大盧恩碎左就拎唔返毒藥
主線過咗一個位可以買
已經加入左輕鬆ko 尾王
過邊到
我完全skip左毒L前段同肥仔拎毒藥個到
之後叫肥仔選擇忘記
人都唔見埋
打完
蕾坦and friends,執屍會有靈珠

彈左呢句野出嚟會斷左某d支線。
但我本身毒L係冇藥賣
因為我碎左大盧恩之後先搵到毒撚
應該有影響?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞