[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (104)黃金樹幽影DLC 開始

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
dlc初期用蒙葛特咒劍代替屍山,代唔代替到?
後面條友係咁比人fing黎fing去
好浪費
咁比心機去設計關卡建模整個城
最後塞滿一堆垃圾
如果正傳啲城個個都整得咁好就正
雖然係執垃圾,但我都好enjoy探索,始終係FS game賣點不過如果好似ds3咁出多啲+1+2+3護符就好,數值唔駛多,多幾個%就夠,起馬叫有回報
點解唔解埋個頭套
解d唔解d
我同意嘅 不過到爆機都係諗唔到如果塞可以塞乜
武器護符本身又固定咗 好似本篇咁啲窿罅都係石

如果塞幽影樹碎片靈灰都可以?不過個個位都有又有啲破壞平衡 或者加啲Boss囚具之類?集思廣益一下
最慘就係呢樣 依家執九成係垃圾,但仲有啲新武器或者戰灰

唔探索又唔得學你咁講俾啲護符影響唔大丫 又幫到正傳無收集曬既玩家
逆手刀+速斬戰灰=反手聖光劍
一車車古龍石
一車車盧恩弧
一車車淚滴
比d傻鳩龍打到心態崩 痴線
執垃圾石都算
吊係崖邊果D壺
打爆第1粒,菇
打爆第2粒,都係菇
我要菇周圍執得啦駛鬼要靠你垃圾靈珠
仲要吊係半空懶係特別唔知做乜春
將船頭位嗰啲大鈴蘭換晒古龍石係OK嘅 次次船頭開鈴蘭都把鬼火
好似話要觸發盧恩破碎先有
parry可能太多人用
1.要在角色初始期定勝負
2.要在角色沒有用骨灰的時候戰鬥
3.要在沒有強化露滴的時候戰鬥
4.你不能於BOSS背後攻擊
5.你不能遠處攻擊
6.你不能拉盾防守,你要全程都攻出來
7.你不能靠地型防守,要給BOSS於足夠的空間發揮
8.你不能用龜盾
9.你不能用出血武器
10.BOSS攻擊,你不能盾反,要讓BOSS順利攻擊
11.你不能用月隱居合
12.你攻擊前要把BOSS每個攻擊動作都避過一遍,這樣才是真水平,否則是靠運氣
13.你殘血在遠處不能飲露滴回血
14.挑戰無傷攻略BOSS時不可以拖長時間
15.務必遵守以上守則,否則即使你不小心戰勝了,連登仔也會說你是勝之不武,說你是靠運氣,說你無恥。連登仔總是可以找到一條理由來說明你不應該贏BOSS
係咪打咗女蠍子就攞唔返迅斬?
法師招新既拒絕的刺都幾撚癲
高傷到傻
走去d火焰巨人腳底吉多幾下已經再起不能
要金標記幫角人先有
尖刺山中段下面隻放紅雷古龍玩近戰勁難打
唔俾lock 腳, 起水度中佢雷魔法又甘
情願比多幾個盧恩都仲開心d
行黎行去執埋d硬幣 鈴蘭
我未打城主boss,但標記消失咗
古龍岩鍛造石(最高level嘅鍛造石無得買)
新武器,護符
新衫
新戰技,魔法,禱告
支線任務item

仲有唔少得嘅寶箱怪

同埋探索嘅獎勵唔一定要寶箱嘅
可以係開到啲shortcut
隱藏區域
隱藏boss
隱藏npc
無玩家佢連殺雙指都成問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞