[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (104)黃金樹幽影DLC 開始

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
全部計未nerf嗰陣嘅話如無意外冰斧>all 太萬能
想問下
1: 時間線上黎講
DLC算唔算係前傳

======================================

2: 問題係梅琳娜阿哥死咗留咗個火

但係正傳入面梅琳娜係咪用呢個火黎燒樹

想睇人點解答
今次新武好多都有趣,尋日撿左雷神之錘,係咁掟過去打飛啲怪,笑死我
可能妹版佢自己都有火
踩冰勁屈,打卒打王都好好用
阿哥體內有火種,咁照計阿妹都應該有自己既火種?
DLC令你了解更多瑪莉卡成神前後嘅野,實際主線上應該就唔係前傳,始終都係碎星同蒙格死後嘅事(本傳嘢)
血血手
我本篇未燒樹, 真係想攞出去燒樹算...
其實咁計, 你用癲火都可以燒封印樹架...
明明阿妹都好岩入dlc
同阿哥互動又好
變隱藏boss同阿哥黎多次修女戰追殺癲火主角又好
而家睇番癲火end個cutin真係粥黎

即係成個重打🥲
未nerf一定係踩冰
玩咗DLC之後 本傳boss你肯定搞得掂啦
怕悶,因為已經四週目😂😂😂
好正常啦
慢慢改好多流派都會上返水

btw有無ching玩蛇佬把矛 係咪都歸類去玩具
問過大蛇狩獵矛未
主要:古龍印
護符:信徒的立誓布x2/雷對蝎/葛孚雷肖像
飲埋帶雷破露滴
你啱
我自己試咗支線進度既情況
一開始未講晒野就走咗去幽影城爆咗大盧恩

係入梅哥房前: 先諗到要推返進度

金針騎士: 不停講話要追殺角人
老兵: 係圖書館一樓睇緊書, 比咗秘密卷佢
紅獅子: 係圖書館七樓睇石板, 傳咗老兵既話後消失咗
角人: 唔記得搵佢, 不過係老婆婆度攞野份食物
休里耶: 爆大盧恩前無搵過佢,所以無搵到黑色液體, 而家先開始做佢既支線一直做到入侵敗佢, 訓咗係聖女前面
肥仔: 之前講咗叫佢忘記一切, 然後就搵佢唔到, 漏咗一件ITEM(手記7)無攞...(全部蟲都仲係度, 包括要救果隻)
格鬥家, 打咗一次對戰, 消失咗搵佢唔到

然後入梅房, 入邊可以召角人一齊打, 不過打唔贏出返黎,

返出去其他NPC都係一樣, 不過我試過搵金針VS角人既標記, 但搵唔到, 似乎入過王房就SKIP咗

黑騎士線由於我爆大盧恩後亂走, 去咗教堂做晒成條指頭母親既線, 所以唔關佢地事, 聽聞佢主線會有一場戰鬥會幫手?

龍王線只係走到見到巫女

打完梅哥, 有召角人幫手,
打完時諗住睇金針既反應去咗果邊, 先記起要搵角人, 但係之後已經搵唔到佢

金針: 佢話角人已經痴咗線所以唔使追殺都會死係某處, 跟住話要追殺老兵
老兵: 有選項, 我幫老兵擊退金針
角人: 梅哥房唔見人, 去花蕾教會門口又無入侵, 完全消失咗

其他人似乎無變

暫時進度如此
爆完之後冇玩過 一入返game成個手殘咁 搞不撚掂
角人無一個係無辜
咩黎
龍饗印記 上黃金樹buff
護符亞歷山大+信徒立誓布+雷蠍

位置緊要過buff
食得唔應 通常都係扣3-4000

最好引隻河馬去牆角打
一定要用大哥/call馬引愁恨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞