[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (104)黃金樹幽影DLC 開始

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
今集From software試咗好多高低差路線。幾得意
轉轉轉前碌唔好後碌
推圖幾好
打boss麻麻 難處決
我用大哥加月隱
佢啲斬擊就碌,直線個隻魔法都係碌,大範圍個隻就就食露滴硬擋
咁on9
同穿刺者一樣
不過我搵唔到佢就只靠骨灰幫手,好彩打得贏
我用寒冷腳踩死左佢
我仲要打得好樣衰之下斬死左
其實有少少後悔
有少少回歸初心姐
但未有ds1果種感覺
過到依招應該就會贏,利申過唔到
你講開先發覺冇曬兩隻boss放一齊當新boss嘅dungeon
D新dungeon都設計得好好 但就重質唔重量 可咁先令到d地圖好似好空
驅暗墓地惡意高到
雙神皮就算啦
堆怪讀指旨既極致
一飲水就掟火
其實無水鳥呢種直覺唔知點避既
或者雙神皮呢種,一隻唔夠玩家打,出夠兩隻呢 d 堆怪
我已經唔會話為難而難
雙神皮就算啦
堆怪讀指令既極致
一飲水就掟火
見到啲巨人就唔開胃悶到抽筋
今次d雷禱告玩唔玩得過 騎士雷電槍型到癲
呢個幾好玩喎
緊張到我流哂手汗
用盾平推 最on9係啲魔法師食一套就收得皮
真係高手果d已經出緊無傷單挑boss既片,
心知自己一般般既已經緊用咩骨灰同新玩具容易打,周圍收集碎片強化自己,
只有果班又覺得自己好撚勁,骨灰唔召,屈機野唔用既人,又未去到真係高手景界可以無傷打boss,又堅持唔肯用新機制新武器,卡住咗係到唔上唔落咁,唯有無能狂怒
出血落葉+旋風腿 變格鬥game
多數都係追住我嚟打 冇乜點理大哥
初初用月隱拉打雙月都覺得佢on9 成日有追加動作
轉左仕女劍+盾 貼身打發覺少左追加動作 應該係用距離判定 貼身打捉佢最後一hit防反 打左幾次就成功過左

之後好多boss都可以用類似方法捉佢路 試多幾次搵佢地個判定出來

例如狂龍 企正面遠少少 佢會多用噴野/前咬 呢兩招唔會追加動作 多輸出機會 又唔怕腳底視覺殺
指頭老母 企佢左右會出彈琴手一下秒 企斜前方專心避fing頭仲安全

反而舞獅真係唔識捉 卡左勁耐 有一次佢連續變幾次屬 負碌過左
其實講到尾都係想你探索個openworld
啲人成日話探索獎勵好垃圾
我都知執到鍛造石會好燥但幽影樹碎片都真係要靠周圍explore先會執得多
想請教指頭之母可以點打
成日都預唔啱二階段個範圍避
其實難度係可以自己控制,搵幾多幽影樹碎片/靈灰,call 唔call骨灰同npc 幾層難度選擇

Easy mode: 盡量搵多啲幽影樹碎片/靈灰,打boss call骨灰同npc

挑戰自我hard mode: 盡量搵幽影樹碎片/靈灰,唔call 骨灰,唔call npc

地獄級hard mode: 唔搵幽影樹碎片/靈灰,唔call 骨灰,唔call npc

咸魚青菜各有所愛
無乜技巧,小心地火同超遠delay攻擊,算易打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞