[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (104)黃金樹幽影DLC 開始

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
咁你講哂喇
開頭我都以為DLC寶箱怪會回歸,斬斬下寶箱已經當冇左件事見到就開
除咗寶箱怪仲有傳送陷阱
整兩套有意思既套裝 打散放好過
其實本身DLC新武器已經有百幾把你叫佢加多過本篇又有啲唔現實 所以我先話如果唔計武器禱告魔法之類喺設計上已固定咗嘅嘢 仲可以塞啲咩上去?

至於隱藏區域就唔好加啦 個地圖已經多位都唔知放咩好好似巫者村咁大得2個道具
都係 我都覺得橙裝有啲少 好似將最後NPC嗰個位堆裝分散放其實都啲諗法
想問吓如果殺咗穿刺者 但係唔燒樹 會唔會斷啲支線?
比多d盧恩彎弧或者盧恩好過啦
行行下見到之前主game個傳送門
但點開?
可以對boss有特效嘅道具
例如本傳都有道具可以壓制Margit
今集boss過度活躍啱哂
其實 Suppressing Pillar 寫明呢到先係lands between 的中心
仲要出得勁快
雖然我都唔中意final boss係拉塔恩
不過就米凱拉人設同本傳唔同呢點其實反而好正路
Formsoft成日都整啲資訊係呃玩家
就好似DS1葛溫同世界蛇呃你去傳火仲以為去做英雄
BB一開波間醫院係人體實驗室等你送啲npc去死咁

米凱拉表面做到好好人但其實係仆街真係一啲都唔意外
D指頭遺蹟

如果升爆武器咁打其實佢P2 可以唔使點打
呢個我同意 狂龍同拉塔恩可以加返個先
屌啦好心佢放多D 武器buff同rune arc 起碼都叫有用D, 打完mohg先入DLC 你係咁比鍛造石我把撚咩
其實打到邊要停一停先唔會斷支線, 而家上右下都可以繼續去唔想斷支線
Dlc既武器感覺大部分都玩具黎
打完final boss都無乜實在感 對話又無一句,打完好似無影響到任何野,字幕又無出現 成個feel就係打完一隻細boss咁
穿刺者招開場技要點避
兩次傷點都食到一次
最後搬指紋盾硬食
諗番起個時玩本傳真係好震撼處處驚喜

由其係一開頭咩都無既時候
高級龜戒附近有暗處位吊住個罐
射爆有鈴珠
好彩我屎忽痕就去射啫
唔係完全無可能知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞