[父親節快樂]無職轉生~到了異世界就拿出真本事~第二季下半 (5)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
仆街,點解我youtube recommendation無啦啦有D咁既野,PTSD
好彩上集睇完唔記得追post 避左啲劇透撚
就算一出世時係陌生人,但相處左七年,就算唔當係父母點都係好友/家人啦

同埋照你邏輯,兩個阿妹都應該無乜親情
依個係0.5條漫畫出之後出的
我已經block咗佢
佢自己睇原作
但動畫唔一定順序講
佢以為動畫無講可能之後先講/特登唔講做伏線
由第一集開始睇到依家
自然有感情
加上佢作為人黎講渣左啲 但確實係好老公好老豆
如果你係問我寫果D 之前係有試過動畫調動而唔小心劇透咗所以依家小心好多 例如見到有一大段內容少咗/唔同咗 會睇PV有冇 再諗下動畫組如果依家唔做之後仲接唔接到翻來 再估有冇機會出OVA講

如果係有機會接得翻嘅就留句之後劇情會講 如果冇再出補充 如果PV就見到就直接唔補等畫面 OVA就睇佢Skip咗幾多來估 如果skip得好多但又真係好想同大家講就果part落4重

目前來講劇透咗嘅補充好少 印象中係3次 最嚴重係山洞相認扑野果次 要連仔del
樓豬咁有心,唔會怪你的
動畫黨嘅我睇完你嘅補充都係得個知字,係知多D咁解
等睇新game評價
就係因為Rudy冇當拋羅係老豆,同埋拋羅有一堆缺點先令人感動
轉生俾咗一次機會Rudy同讀者用外人嘅角度觀察父母
原來父母成為我哋嘅父母之前都只係普通人
佢哋都係從錯誤中學習
佢哋平時把口幾臭都好
生死關頭都係會將子女放第一位
原因就只係陰差陽錯我哋同父母有咗血緣關係

如果你係嚟自一般家庭,唔係真係同父母兩邊都有仇嗰啲
應該慢慢會明
重溫樓主補充突然諗到
點解保羅突破唔到迷宮都唔去搵Rudy幫拖
之前係轉移後第一次見返Rudy
基斯同瑞傑路德各自有一番說話對保羅講過
基斯: 還是說,你想看到失去身體一部分,連眼神也變得很空洞的兒子?要知道,成了尸體以後才見面的可能性也很高喔……不對,在魔大陸上,連屍體都不會留下。

瑞傑路德: 雖然你也有你的主張,但是那些主張只有在你兒子還活著時才有機會說得通。

保羅先記返起自己個仔雖然好叻, 成個天才咁, 但原來佢係有機會死
所以保送兩個女去魯迪屋企既同時大慨都唔想魯迪過嚟冒險
睇唔到
剩係覺得魯迪好慘
搞咁多嘢都係咁
都幾多香港人有份畫
純粹覺得插把杖入去 make sense 啲
睇動畫都睇唔出佢喺頭入面放魔法所以唔明
可能小說鋪陳得比較多
尤其係啲家庭糾紛
通常都會唔同人既視覺表達同一件事既睇法

進度到呢度個時
我對保羅個印象係唔成熟
但好愛家人
並願意付出任何代價

同埋小說鋪排保羅死得好突然
魯迪贏左之後轉身望就出個張插畫
飛踢個啲畫面都係後尾先交代
個震撼程度真係好大情緒
個人覺得 兩個老母都靚過三個女主
都唔係咁解
基列奴 係直覺2選1係會去岩地方
保羅係點都要死
第一次睇我都冇發現佢插入去做咩
保羅係人渣
不過觀眾會feel一到佢係一個好人,而且佢自己話就話自己唔成熟,但佢係成熟過魯迪好多

佢係真一家之主
婆婆仲靚過個孫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞