[父親節快樂]無職轉生~到了異世界就拿出真本事~第二季下半 (5)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
點會呀,隻眼軟到佢用手都插得穿,土魔法點會穿唔到入去
保羅捨身拯救身為法師被迫上前線嘅仔,俾你講到係個仔害死老豆
唔係外傳,因為之前漫畫版係skip左 失意魔法師篇,由艾莉絲走左後就直接跳兩年後收到大學入學通知。

所以之後獨立出一套失意魔法師篇,入面內容即係之前動畫果d黎的。
動畫冇交代清楚
其實佢比預知眼呃咗
小說講佢見到一大個黑影亂郁
其實係條龍太大
佢睇唔到
令佢hang咗機一陣
魔法打唔入,佢係插左入去,再內部出土槍先殺到
點解打唔入,魔法近距離應該有效?
你當眼啲肉質同斷頭龍啲肉質一樣
對付個頭係完整嘅九頭龍唔係零距離插入去任何魔法都射唔穿
今季 為美好世界獻上祝福 都有佢份作畫
18歲可以咁勁
就咁睇動畫既表現方式,條龍係有類似結界咁既野令遠距離魔法無效,而唔係表皮魔免,近距離用魔法應該有效,而隻眼連手都插得穿,土魔法打唔穿反而奇怪吧
老豆役 川尻浩作計唔計
朝早擔心個仔
作反
會陪埋佢返學 絕世好老豆
動畫post喎
有外傳動畫?
第一次睇小說睇到呢段真係喊到傻
然後睇動畫明知會咁發生 都係忍唔住
過咗兩日今日先知原來之前有廣播劇係保羅內心獨白
嘩我屌 痛到痴線
唔係,意思係
失意魔術師篇己經出左
之後重會再出佢兩個既外傳
重講明唔係蛇足篇入面既故事
所以即係佢兩個既全新故事
冇效就係冇效,土魔法靠質量衝擊嘅前提一樣由魔力構成的嘅物質,直接分解就冇辦法撞擊,手係魔力構成咩
就係佢個頭會放吸魔盾
你就算極近距離條龍一樣會吸收晒啲魔法唔理你近定遠喎冇人講過近距離魔法就會有效

魔法要做嘅就係直接打斷頭位/由內部攻擊先有效
啱呀
隔來芙莉蓮最新漫畫都講緊呢個point
話說點解咁猛料要用手插龍眼,至少都拎支杖嘛
佢個魔力盾又唔係常駐,只要距離近到條龍反應唔切就應該有效?
男主火魔第一次遠距離被擋,第二次近距離有效唔係因為咁?
個頭有魔免石
第二次係畀保羅斬甩頭
Rudy係燒切口位
其實生物學上佢點響水晶入面生存倒十年,好似人地冷凍咁?
你當係啦
未有解釋
仲要冇沖過涼
發生意外嘅時候
當人個腦load唔切就會憑下意識驅動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞