[父親節快樂]無職轉生~到了異世界就拿出真本事~第二季下半 (5)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
上次見到保羅 記唔記得佢冇哂人生目標
飲酒消極過日子
係咩令佢振作返,
正正就係搵返老婆同家人過返正常日子呢個願景,
幾年黎個目標只係畀隻魔物擋住係前面,
就算留返條命冇老婆佢不如死,
唔係話d咩

其實好似無平台係永久保存bd?
巴哈 youtube官方 個d就算有 都係subscription plan 幾年後就下架?
真係如果多個近戰結果可能好唔同
不如問下你 以目前動畫劇情計 點為之有把握
失智都可以推進劇情架喎
有啲書用香港ip係買唔到,佢俾得你買就冇問題
可唔可以講多d人神既野?佢既目的係咩?佢好似係好人成日幫rudy既?定係玩弄緊rudy?
龍神又係好既角色黎?
去隔離小說區有哂答案
2.5 老豆 0.5老母

不過今次搵左咁多錢

以後唔去咁危險的地方了
返屋企做尼特族算了
曬氣啦,不如問七星借隻戒指擋招咪唔洗死
或者直接睇小說
好長 ,第幾個reply答左?
以動畫劇情計都係唔適合討論
你去嗰邊再問多次 or google 都得
喺呢邊個個谷住谷住,去嗰邊大把人肯答你
問任何劇透內容去呢邊 動畫po 唔解答劇透

『劇透』《無職轉生~到了異世界就拿出真本事~》集中小說/漫畫討論 (16)
https://lih.kg/3717371
唔去藍毛應該死
跟住坦唔會有七星傳送陣送去
應該全隊會變咗保羅矮人基斯莉莉亞再加果兩條𡃁妹
龍神嘅Healing救唔救得返保羅?
今次因為去玩RG
無即日睇

不過都好在忙到連po都無追

呢啲咁真實嘅劇情真係好難頂
真係應該儲多幾集先睇可能會好啲

想問如果想收電子版小說(日文)
有無推薦用咩平台收
自己唔鐘意睇翻譯
唔知有啲人屌主角做乜鳩,你未玩過競技運動都打過機啦,有時反應唔到就係反應唔到嫁啦,下下零失誤咩?咁先真實喎
痴撚線,咁邊個還返個老公俾綠毛?
其他forum有人補充:

其實是因為魯迪的站位太近,九頭龍身體龐大,導致魔眼無法捕捉到死角外的龍頭, 而魯迪也專注在還沒砍掉的龍頭上,沒注意到斷掉的龍頸攻擊,所以才會反應不過來
魯迪也第一次見到九頭龍這種混亂的動作,容易混淆,無法即時作反應
然後又剛好那個時機沒有坦保護,還好保羅反應夠快...不然魯迪可能真的要升天了
而九頭龍也是打算優先處理最棘手的魯迪,運用斷頭去擾亂魯迪

魯迪沒有把保羅和塞妮絲當作父母看待,比較像是同居人
再加上他和塞妮絲真的沒什麼交集,所以才會異常的冷靜,
當初得知媽媽的所在位置,但還家中猶豫不決也是其中一個原因
如果沒有妹妹勸他可能真的會繼續待在家
我係用google圖書買
雖然睇左兩次小說,但今集睇到保羅最後見到魯迪冇事笑嗰度都係忍唔住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞