[父親節快樂]無職轉生~到了異世界就拿出真本事~第二季下半 (5)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
我相信基列奴+保羅2個可以斬爆條龍
其實作者都有透過其他人把口講 上集佢地揀緊踩邊個魔法陣果時就已經講: 如果基列奴係度就好了
亂魔其實係偷學返黎同埋只係停一陣
當時咁危急無可能拎黎用
理論上基列奴&保羅兩個夠晒
但冇如果
如果魯迪仲同緊紅毛一齊
收到信一定話埋俾紅毛知
紅毛又一定叫埋師傅幫手
或者如果老婆唔係咁岩大肚一齊去
多個人擾下敵可能老豆都唔洗死
首先同緊紅毛一齊就唔會入大學
更加唔會同白毛結婚
瘋狂cut實做得哂
動畫組都算有良心 無cut到好離譜咁
劇情殺無計 雖然作者寫死保羅但對劇情推進同魯迪成長有好大意義唔似得2.5條咁
Rudy以後做楊過?
定有外掛整鋼之魔法術士?
如果基列奴光之太刀夠力斬得斷蛇頭 應該會係屌打
隊內唔缺法師 白毛無經驗無速度去到可能仲衰
鳩估之前去新屋除靈發現個啲人偶技術有用
作者仆街黎
Blu ray可唔可以出個特典 if線 想睇保羅 塞妮斯一齊抱孫
要保羅好過起碼正常
係 之後檢討番自己近戰太廢累死老豆
去左練黯然銷魂掌
佢好快會發夢見到真理 然後就可以合十施法
如果偷襲成功到 可以一次過整9粒炸瓜啲龍頭

之後嘅問題你指係細媽果段?好慘其實我覺得佢都
要做女僕 聽主人扑野 又比佢搞大埋
但好似個地位都未係一家人嘅感覺
之後轉移走都唔知有冇比人女女女
宜家又要照顧大媽 又要睇住魯迪
莉莉雅真係好老母+好人
條老死左
佢大可以帶住個女走
冇人可以怪佢

依家獨自搞掂所有身後事
照顧晒冚家嘅起居飲食
仲24/7照顧埋塞尼絲

俾幾萬蚊人工你都未必肯做護士
依家佢要24/7冇假放咁照顧一個殘疾人士
暫時身邊冇一個人幫手
從來冇怨過一句
如果問我小說有邊個角色太唔現實
我會答莉莉雅
而家睇返呢段 sad撚到
點解唔請工人
跟住係食神大戰煮左碗叉飯
當初大肚
係Rudy間接令佢成功入門
發生呢件事之前本來一直覺得魯迪好奇怪, 甚至厭惡感
由呢件事開始佢就決定自己要好好對待Rudy
你知唔知現代請個識照顧殘疾人士嘅人有幾難
更何況中世紀嗰陣
前面有人話賣D戰利品有錢
有錢請得起掛
唔係咁易架葉師傅真係當隻boss on9的嗎

係 不過莉莉雅其實係自願做女僕 而唔係 '二夫人'
因為佢對於當時誘惑保羅單野於心有愧 但其實保羅同塞妮絲都當佢係家人
真…咁多選擇唯獨多佢一個冇乜大分別
魯迪角度要顧多個人(老婆)仲麻煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞