[父親節快樂]無職轉生~到了異世界就拿出真本事~第二季下半 (5)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
其實搵爆頭王子都得

佢物防max 九頭龍完全打佢唔入
如果肯等起碼唔會有人死先
至少簡妮絲呢個狀態遲救早救無分別
如果你當岩砲彈係物理,咁有咩招先係魔法
如果用打龍神嗰粒岩砲彈,會唔會破到防呢?
唔會 因為依個設定上魔力生成既物質全屬於魔法品
都係會counter到,要夾硬兜其實係佢腳板底直接爆啲刺,或者泥沼都已經得
不過睇故唔好駁故
扎諾巴好似怕火
條龍都係得返三個頭先用龍息
其實應該叫成團黎都好多肉食
話晒都s級地下城
不過有肉食都未必打
分分鐘命仔都無埋 唔係個個肯做
魔法運用喺物理嘛,本身射粒野出去轟人就係物理嚟,打龍神嗰個最勁嘅魔法,好似都係物理

土魔法通常用嚟防禦?只係主角用咗嚟攻擊?
你話佢粒岩石變番做沙減低咗威力打唔入咁我絕對接受嘅
然後唯快不破,想知用打龍神粒石彈打唔打得入
其實揾人幫手首先要揾到人
之後要睇佢點移動過去
唔夠經驗又會被傳送走
好似Roxy咁

zanoba 揾佢純物理tank好似OK
但唔計迷宮經驗0,佢遇到魅魔個下應該都幾恐怖下
總之設定係用魔法生成嘅都係魔法,除非你可以徒手扔岩炮彈出去(呢招就係物理)

至於你話岩炮彈傷唔傷到九頭龍,我覺得打得入。
話事話 sao a1呢家係咪唸住每年出套劇場版就算
上次打脫隊赤龍都死咗幾件
打九頭龍仲死得多
未計頭5層轉移冇魔法士都難攻略
又轉移又蜘蛛又龍九仲要極高防同噴火
佢哋心諗搵食啫

其實拉龐冒險者公會班迷宮老手都唔肯去(拒絕基斯嗰班)
外地冒險者唔夠經入去攻略大多都凶多吉少
王子唔屌女人 搵個公仔俾佢就得
王子隔離有個妹妹仔
我唔介意等,最緊要係話俾我聽有下一季,播完咩都冇嗰種感覺仲衰過俾艾莉絲飛
你點知魅了狀態下,佢會當咩係公仔
唔係威力問題 係粒炮未到就變翻做魔力同沙

同埋理論上盧迪今次射呢粒勁過打龍神果粒 因為有魔杖
其實點解會有人喺迷宮見過媽媽,真係入到去都出唔番嚟
唔好問 一問就劇透
睇盧迪本攻略就知其實係有人打到落6層 個個想飲頭啖湯 唔會咁容易就share 攻略同地圖

所以真係有其他隊伍落到去深處都唔奇
岩崩就物理
命中90不了
如果好似薩爾達用藍圖整野咁,現地有嘅野唔駛扣魔力, 無就扣魔力生產咁就好
如果重新安排下人手,矮人送諾倫愛夏去大學,光頭佬留係迷宮城市,係唔係可以唔洗死人?
BTW,保羅單嘢其實都係盧迪成長必經路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞