[父親節快樂]無職轉生~到了異世界就拿出真本事~第二季下半 (5)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
醫學角度睇
動畫冇男主嘅心理描寫係啱嘅
依家男主完全係denial stage入面
件事太震撼
個腦完全思考唔到
佢根本冇能力去接受事實
視乎情況 冇人開解嘅話
有人係永遠都停留喺呢個階段

所以其他動畫咁長篇大論喊苦喊忽咁係錯嘅
正常應該係咁 冇聲 冇對話 冇獨白 冇旁白
盧迪:「即使係上級魔術,都救唔翻不義遊戲
唔去死埋神+老婆
就算自己落spoiler tag都會俾人屌
我上幾個post已經瀨過嘢
依度啲人惡過閪
要劇透用返四重
其實唔係如果第一集變返4集就差唔多
真,我睇果陣都心跳加速
2.5 又 不義遊戲 好癲
好多時太開心太震撼都會出唔到聲歡呼慶祝成個人唔想郁咁
唔係咁睇,佢係各流派上級
唔係得上級實力,佢起碼聖級實力
加上佢手上把劍無視防禦先劈得入
其他人都未必劈得入
因為現階段黎講佢要魯迪信佢十足十
好心去小說post問啦
其實係動畫做得衰
魯迪無分神,佢係突然眼前一黑完全唔知發生咩事,其實係條九頭蛇用極快既速度將條斷頸掃過黎,係魯迪眼中係畫面一黑乜都睇唔到唔知發生緊d乜事
動畫畫到佢企係度呆左咁
其實大家都睇少左條龍既實力條龍係咁2 hit你一下都會無左忽肉爆曬血,麗潔有下咪咁

同埋保羅其實係好撚勁的佢唔係淨係劍術上級,佢係3個流派都係上級佢只係無再係道場練落去名譽上先無得再上,呢個世界既劍士通常都只精1個流派

同埋無保羅把刀係斬唔到條龍個頭的
唔知有冇人問
點解老母冇著衫
果個先難搞
俾人一透真係乜mood都無曬
好似連點解係水晶入面都冇解釋過
但冇斷,堅坦
無職就係勁在呢一點

穿越到異世界嘅普通人會想返屋企,而唔係開心探險 —— 七星

比女飛2次覺得自己真係冇撚用 —— 莎拉、盧迪

一班朋友一齊圍威喂已經好開心 —— 克里夫、札諾巴、盧迪

為人父母,處處為仔女着想 —— 菲利普、保羅、羅倫茲

喪親之痛,係真係會痛到成個人唔識反應,然後長輩(莉莉雅),出來幫手做身後事⋯⋯屌呢part 真實到入心入肺

異世界也好,現實都好,大家都係人,有老豆媽生,有感情,有朋友。呢種先係正常反應
有D人又係好痴線,鍾意睇結局先
之前都俾老豆屌擔心希露菲都唔記得老母,性格問題
今季仲有幾多集?
但其實當初係老母令魯迪走出失去紅毛陰影,其實咁描寫都有少少怪,老母果幕係動畫組自己加既問題
大家幫手報下邊層劇透,咁就可以無視佢講咩直接block左佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞