[父親節快樂]無職轉生~到了異世界就拿出真本事~第二季下半 (5)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
係魔法免疫,唔係魔防盾
呢個比喻好撚貼切依家完全relate到
當然啦 同埋都未必結婚生仔

你睇下,伏筆啊
海格力斯與九頭蛇
我屌你老母啊魯迪烏斯, 你死幾多次轉生幾多次都唔夠啊仆街! 又話要攞出真本事? 又係得個講啊?! 我屌你老母! 你睇下你做撚咗啲咩出嚟! 我屌你啊!

唔噴出嚟我覺得自己會瞓唔着,個力延續得大勁,我唔會再話第二季製作差啲乜乜乜,我屌,有啲ptsd 感覺,明明俾啲2.5保羅黨劇透晒,點解我都係咁撚大打擊, 仆街, 魯迪烏斯罪大惡極,劇情最撚黐線係最尾,斷估頂籠失憶, 我屌, 搞壇電車難題出嚟?!

過後悔就係量度生命嘅重量、價值同埋意義?!要邊個活着先肯最好?!

個描寫又係黐撚線, 赤裸俾晒,其實每個人都會有類似嘅思考瞬間我哋睇, 所以好自然會怪罪魯迪,但就係呢種人之常情嘅表裏不一,就導致咗呢個結果,表面上個個仲要好體諒呢個完美天才,但你自己知,自己一啲都唔係無辜。

呢一集真係黐撚線。
人神屈機
明明已經劇透晒,但我一路睇,個心跳一路咁升

上次睇動畫睇到呢個情況,已經係我推
我推

巨人反而好壯闊,內心澎湃好多
咁多人未訓,痴線
保羅未必盡到做老豆嘅責任
但絕對係一個好老豆
經過呢次魯迪先真正覺得佢係老豆但已經唔起度了
好壓抑個人
魯迪的確唔係一個合格既仔,上一世都係咁
比較過份睇重自己而忽視家人
所以父親節送份厚禮俾魯迪
睇小說果時更壓抑
黑白插圖
相性極差
九個頭,又要近戰出技
正路
呢種劇情雖然唔係第一次接觸但無職小說實在寫得太好
當年第一次見到呢種發展都係通宵瞓唔著
唔去有埋貓狗做老婆

主線劇情理撚得佢
,自己爽就得
其實呢到就延伸到一個命題

下面唔係劇透,係個人經歷

魯迪上一世係連喪禮都唔出席,無咩特別原因,嚴重好撚多
之前係facebook比人用留言打"保/羅"劇透左,跟住今日睇之前仲比youtube某啲動漫channel嘅新片封面劇透保羅個shot...預先知道個劇情個feel真係差好多,不過呢集仍然係好高質

呢個世界真係好危險 諗起嗰班人打左個劇透留言,喺度陰陰嘴笑個樣就覺得好可悲

五等分花嫁個時又係咁 直接係thumbnail劇透
我記撚住Inokawa Hajime井川一呢個channel
呼籲大家唔好睇佢
井村一條垃圾一早因為無職冇再睇過佢
聽完之後覺得製作組做得太好

無辦法再知道先係遺憾嘅極致
無記錯好似知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞