[父親節快樂]無職轉生~到了異世界就拿出真本事~第二季下半 (5)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike

即係如果rudy唔去roxy 就會因為被怪圍+無人救而死?
如果去就一定死老豆?
其實正常應該要返去call友幫拖太唔冷靜
但你其實冇可能叫得郁保羅
用左6年搵老婆 一見到就變成咁 你唔知道而家呢刻唔救後果會點
我唔想知呀
保羅咁衝動,如果唔係隊友勁,佢之前嘅冒險應該都死咗
咁保羅本身都好打嘅

只係前面啲戰鬥係得家鄉時恰幾歲嘅盧迪
今集已經睇得出佢以前果team堅係勁
斯德哥爾摩
講緊俾保羅姦完 自己走投無路都搵佢
仲要做主動引佢 再繼續照顧大婆
最後嗰段講得啱,動畫個表達大部分人都會理解成,Rudy分心導致老豆要救佢所以死,有人會責怪佢輕挑,有人會擔心佢事後會好自責

但原作係更着重保羅兩次捨身保護自己個仔,而唔係Rudy嘅疏忽,更何況佢係法師,去到咁前嘅位本身已經特別危險,保羅都一早預左要隨時回防保護佢,所以先會有一句「唔好離開我後面」,加上保羅一早已經有死嘅覺悟,佢嗰句「就算死都要救到老母」係同自己講多過同Rudy講
下集會唔會有人神笑鳩魯廸既畫面?
我印象中本身web版個陣保羅個句係話: 我就算是死也要救出你的母親
所以個陣睇web版都feel到今次仆街了

其實我諗落動畫組都可能係特登想改到比大家睇落係魯迪最後個下大意左既feel,去盡d以制造出魯迪今集尾真係頂唔撚緊而崩潰了
唔會 下集人神睇都唔敢睇
人神於心不忍

話撚咗架啦 嘰
幾時先有廠肯出rudy paul嘅figure
我唔信佢兩個無market呀
下個turning point係魯迪忍唔住係夢入面打尻人神之後失智
https://x.com/yonedakazusa/status/1802509317540880537?s=46
題外話
嚟緊會有大哥同埋莎拉外傳!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞