2024年春季日劇討論(4)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
阿女都好似無再係呢行做
黑血鉗無啦啦一堆韓文好辛苦
入面個設定係韓文同英文一樣都係共通語言?
兩個韓國人都無辦法
法文都有添,
賭輸嗰陣二宮講咗句c'est la vie
開始之前都用rouge ou noir問紅定黑
響應巴黎奧運?
岩岩睇完黑鉗,見2二宮個角色唔同左,唔捨得開2,唔想驚破壞我心中形象

請教下咁開邊套好
1. Destiny
2. Believe
3. 今田美櫻bb
淨係開美櫻得喇
其餘兩套千其唔好開
點解咁講
伏伏伏伏伏
以為有木村同石原無事
唔知好似型D掛
木村嗰套係垃圾嚟
黑2暫時第一集雖然個造型上係唔同角色,但都一樣係心地好既仆街嚟
咁我隔一隔再開2
月九 EP2
睇到後面真係估唔到係呢發展

睇到弥生都落過仔真係??下?仲要係同水季同一時間有咗 如果冇落到就應該同海差唔多大 仲要係同一間婦科診所到檢查 可能對自己殺死嘅bb有遺憾 所以弥生先對做海嘅後仔乸冇咁抗拒?
石原嗰套值得睇
(刷下下限 當開闊眼界)

有村啲劇成日都會出奇不意 今次個編劇係聽聞做過婦產科啲護士,特登寫到啲角色一齊落仔
同意
初時見Destiny咁勁,終於有套好似韓劇咁幾乎同步響NETFLIX上
點知...
唔知睇撚咗乜
我決定畀多次機會佢
第二集都係咁尷就棄……

開咗遙亮套Mountain Doctor同中村套青島君
唔錯喎
後來發現青島君個編劇有份寫鐵帽
覺得幾好笑
起碼唔係好似 destiny 咁全體會員一致負評
最後決定開unmet 睇左集已經覺得好好睇
海 ep2

月岡屋企原來係兩個單親家庭合埋
月岡同水季溝通時候講嘢正常咁多
搞到想佢交代吓月岡點同到有村一齊

btw個女真係勁屈真係好難唔做佢老豆
海第2集
覺得係佢理智上知道落仔冇做錯決定,年紀太細男方又唔想要,但係感情上又有啲遺憾,當時又冇屋企人可以傾點做(媽媽已經過咗身),而家從天而降一個機會畀佢補返當初放棄咗嘅
Sorry講咗個爛gag,睇下之後點寫,覺得今集有村個角色寫得幾有趣
男主角同啊婆懷緬水季回憶嗰時,男同事擺低本書係因為圖書館已經搵新人取代水季,所以要騰空locker清走水季啲嘢公司隨時可以搵人替代佢,但係對屋企人嚟講水季係無可取替
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞