2024年春季日劇討論(4)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
喺日本住耐咗講翻多d日文啦
本身劇情亂嚟,佢地d英文又亂嚟咁更加亂
新宿
medical Ricense
d英文真係聽到頭痛
不過成套都好好笑
SOD
仲有問有冇牌Yeah唔怪得前面無啦啦講yeah いいえ
到底手術拎出黎個抽咩黎
今季一定繼續睇新宿同埋ギークス
新宿
成套劇好有辣手回春feel
間醫院無個正常

院長一聽到醫院借畀人拍AV
激動到企得返起身

果然橋本愛做到咁正常嘅話
就一定有古怪
連續兩季日九醫療劇續集

覺得第一集係想交代個好容易好大爭議性嘅故事背景,但係又唔想主角成個仆街咁,所以安排到責任最大限度地去晒前女友到
如果前女友正正常常咁試下同男主角講自己改變主意決定生B之後involve男主角湊女,而唔係咁九唔搭八地拒絕溝通,成個故事背景都唔知可以點樣成立要主角完全唔知自己有個女,一係男主角係個冷血大仆街,唔關心人或者搞到人唔敢同佢講,一係前女友痴線
新宿病院不停影住大久保公園
BT之家正式收皮

老土d講佢地因小事鬧交
女既硬頸死都唔揾男連有左都唔講
自己返鄉下生所以男既一路都唔知
好似而家咁觀眾仲難投入
最奇係老母鬧目黑個段
睇到眼到突埋
海套野個問題係唔會令到人覺得慘
反而係覺得成件事有啲on9

搵戲嚟做
睇緊,個濾鏡睇到我好似白內障咁曚
前女友話個仔男主角冇份陀冇份生,所以佢自己有權決定生唔生,去到呢到其實好認同啊
問題係最後如果要生,我睇唔出有咩原因要咁樣唔畀男主角知多個人湊女唔好咩,佢好似願意負責任喎

冇男主d精又點會有個B
雖然冇份陀但話晒個B都係人地有份
而且真係覺得唔關目黑事就唔好帶個女去揾佢
成件事好矛盾
因為男方有權決定但係女方唔想要嘅話,就變成女方被迫陀B生仔咁就變成嚴重侵犯身體自主兼阻人生活,難聽講句男方只係情緒受影響
而家係目黑蓮姐,極端情況如果條佬係劉馬車咁點撚算如果可以接受男方唔適合做老豆嘅情況下女方可以自己選擇落仔,咁點樣界定男方配唔配做老豆如果可以接受女方身體原因可以自己決定落仔,咁又點計
搞咁多exception出嚟不如女方自己決定算,當然男方情緒上覺得hurt都好正常怪就怪個胚胎唔係生喺自己到

我覺得雙方要有共識
就算是但一邊有唔同決定都要通知對方
唔可以講到男方完全無關係
所以佢老母鬧目黑果度我覺得好歪理
呢個真,雖然前女友自己決定生唔生冇問題,但係講到男主角不負責任咁唔知jm9前女友唔畀佢負責任喎
覺得套劇想討論啲嘢,結論都冇錯,但係冇論證,劇情支撐唔到任何論點
海 01
髮型問題 唔明個layer做乜可以搞到個頭好亂咁
海大嗌夏君呢段之前 問津野阿蓮係咪夏君嗰陣
對眼blink到勁萌 我狂loop呢part
有時有舊劇高清seed
有冇咩替代品
https://www.1lou.me/

only this website
睇下之後會唔會交代返係咪有苦衷
冇就真係堅on9
手術果part我完全聽唔到小池up mud9
想問宮九係咪要求d英文誇張到冇人聽得明
Btw上次拍歌舞劇 今次拍到舞台劇咁
將新宿日常反映哂出黎
留名等睇宮九可以點玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞