2024年春季日劇討論(4)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
見到不停有人呼籲唔好睇希望奈緒唔好有壓力,同埋唔知原作者點諗,道歉內容好似暗示原作者不滿咁
原作者篇嘢都係提奈緒同佢salum
淨係圍護佢一個
真心覺得原作唔錯,好血淋淋好赤裸咁講到啲嘢,直頭世界級,改編電影台前幕後都體現返原作精神點解咁難
奈緒真係唔話得,宣傳差唔多係佢carry晒咁
搭單問埋
俄羅斯娃娃
政治陰謀劇嚟講呢套個陰謀size恰到好處唔會太誇張又有啲想知究竟咩事
Billion x School
停季搞笑擔當

1. 山田涼介屈機設定
2. 木南晴夏啲動作好似 sho chan
3. 極道主夫啲剪接又嚟
田辺桃子幾有邪氣
之後應該會再出
連續兩季出現演員

吉鋼
Megumi
武田玲奈
木南晴夏
野波麻帆
太田莉菜

小日向文世
田辺桃子
大島優子
中村杏
吉川愛
木戸大聖
松本まりか
松本若菜
平岩紙
上杉柊平
内田理央
竹内涼真
生田絵梨花

歡迎補充
生瀨勝久
田中美奈實
一路睇一路覺得呀紫上咗木南晴夏身
瑠東東一郎啲剪接真係好易認

想知教員室啲戲有幾多係無劇本
開頭教員室成班唱歌嗰度山田涼介係咪真笑
似笑場仲有松田啲九九乘法表
織田梨沙
其實啲一線紅演員根本季季都有劇
俄羅斯娃娃2

同意似苦肉計
人哋個個都死但佢就輕傷

不過懸疑劇咁早有嫌疑嘅9成都係煙幕
得兩集真係關事嗰個可能都未出場
其實俄羅斯娃娃
乜唔係層層差唔多樣係咪抽絲剝繭最後結論清家本來就係咁嘅人,群埋咩人只係佢本性嘅體現
但係海報又表達唔同既一面
櫻井好似個娃娃咁人講乜就做乜,所有麻煩野就引導周圍既人/自動同佢做哂,玉山係咁,水川都係咁自動自覺去查野
水川以為佢有隱情,但其實揭嚟揭去櫻井始終如一,細細個選學生會長已經係咁
黑幕以為水川同櫻井係玉山撮合,所以撞鳩佢,因為照計櫻井唔會主動,櫻井驚撚咗就斷交,然後好似預告咁水川就自己癡埋玉山度變成真係一夥,其實咁樣樣都唔定
GEEKS

邊度有咁靚嘅巴膠
Ano 本色出演
有bot洗負評 唔洗要多理 我有排開po都食幾個
billion x school
鳩鳩地幾好笑

山田涼介啲打戲kingsman咁款
https://www.nhk.or.jp/minplus/0029/topic138.html
呢樣協調者都唔係好新既野 之前nhk版大奧都有 所以唔好覺得奈緒呢個要求好無理
仲專到J車內廣播
白洲迅好進取希望今次唔係做炮灰
收完音仲要揸住個司機隻手多謝佢
白洲可能係final boss
白洲迅有得做final boss都好
blackjack小妹妹完全演唔掂wor....導演唔指導下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞