2024年春季日劇討論(4)

789 回覆
5 Like 0 Dislike
呢套竟然有2
原作者仲話有得拍1已經好意外
第一季3個故都唔錯 尤其係paruru嗰個
今季得7集 夠唔夠講到細路女
呢套加海月姬都係佢既代表作
今次佢身形/髮型加埋角色都係perfect match
Wowow 編劇
唔怪得unmet都有d電影感

好難想像believe同fixer係同一個編劇寫
井上由美子係咪忙住改緊審個劇本 呢套believe就hea寫
叫救護車?
海月姫果陣更加瘦同白淨,每次男裝打扮出現都立即心心眼
原來昼顔同波瑠套唔做你個女得唔得都係佢寫
Unmet
應該一開始諗住冇得救,返屋企都係臨終關懷下咁,三瓶都放棄練手術,點知護士發現雅凍晒所以反而有得做手術
同埋call白車反正都要等又要問救護員去返自己間醫院,直接call自己友嚟仲熟病歷同埋可以call到急救醫生同護士直接嚟
!!!!!!!
https://www.nhk.jp/g/pr/blog/3py37ojn3/?cid=jp-g-pr-blog1

頂,美櫻同菜乃華一定唔係親生
啲未來晨間劇女主角有力競選人都出晒嚟
官台劇出演=攞晨間劇女一抽獎券
除左原菜乃華,另外兩個都唔似晨間劇女主
咁趣里都唔似啦,咪又中獎

要睇劇本開乜類型嘅,晨間劇年紀最大嘅女主角唔計得1/3嘅深津繪里(當時48歲)就係47歲(當時)嘅藤山直美
今年河合優實都多人討論係咪可以做晨間劇
對官台貢獻度爭dd,補下飛先
冇諗過呢個可能性tim
但你咁講一講又係喎
二刷嘅時間都大概get到係咁

不過我覺得決定返屋企 都未完全代表放棄做手術,因為都仲keep住有練
但好大程度係三瓶依個理想主義者都揀咗向現實妥協,取捨之下主力做返當刻最應該做嘅事

相反大迫教授依個現實主義者亦有受三瓶嘅理想感染,練到8分鐘內搞得掂(上集仲係話拼盡全力都要10分鐘,應該開turbo練先能夠進步神速)

估唔到呢套都有人睇

我覺得d色水較得重手左d
女主再淡妝d就好

上季個妝濃到出戲今季自然啲,重點頭髮冇第一季咁油加兩條曱甴鬚gel實框住塊面
其實上季已經想問選角係咪想減少犯罪氣息男女主角年紀相差1歲

BTW片頭兩季都係揾另一位導演二宮健嚟拍,比起普通電影佢可能更加適合拍偶像劇intro利申入戲院睇咗佢套The Limit of Sleeping Beauty勁多觀眾中途離場,堅持睇完嘅觀眾個個屌屌聲
我都係咁諗
有得救既話點都會試下做少少急救
同埋一開始同千葉係電話講話腦梗塞左 姐係冇得救
但去到醫院之後話可能未完全腦梗塞哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞