2024年春季日劇討論(4)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
新宿野戦病院
我都覺啲英文對白係敗筆
同個設定唔夾
新宿野戰醫院

睇睇下淨睇字幕算 放棄咗理解小池啲英文
應該會除住小池慢慢融入會越嚟越少英文出現
公廁名嗰part
宮九係咪又寫啲濕鳩角色俾仲野太賀做
手術嗰陣個個都好嘈但係就唔知嗌緊乜或者係粗獷D如果畀翻三五個月小池等佢有機會讀熟D英文台詞,可能佢就可以自由D咁扭堆台詞

個設定係美國軍醫講英文都正常既
又唔係native又唔係日式口音
仲難聽過日文
之後都係咁有啲難捱
塚地武雄d英文舒服好多橋本愛開頭嗰堆都係災難,正又唔正日本口音又唔日本口音
唔知點解佢啲英文真係全部聽得明
明明都有啲口音
SOD 鳩味幾濃
因為佢有將啲consonant vowel讀晒出嚟
好似都講得慢啲
照亮街道係咪爛咗尾
想睇結局
+1
哭撚咗而家TVer仲有冇追唔追得切,森慎有冇個人字幕組接
俄羅斯娃娃 02
原來玉山鐵二係替死鬼嚟?

話說水川麻美(又或者佢份工)都幾累事
個仔畀人騷擾
屋企畀人爆格
個下屬仲要誤中副車
TVer今晚21:59落架
無做開deadline fighter
唔知係日本定香港時間
定自己搵人撞自己洗脫嫌疑,因為照上兩單佢應該已經收花講感言
點解唔全部影哂相/scan哂佢
要睇埋下集先可以望下個女朋友有無咁大影響力,高岡早紀大咁多應該唔似係櫻井翔女朋友
可能大命

我咁諗係因為佢睇到希特拉軍師43歲死
好似好驚咁
Billion x School
第一集
d 發神經位同吐嘈位都幾搞笑
劇情應該都係大路野 話AI老師唔會取代得到真人
神木似係有d野而接近山田?
d發神經位我想屌做乜撚野
鏡頭cut來cut去好亂
關於《先生の白い嘘》同intimacy coordinator嘅新聞兩則,總結太長所以四重
https://news.yahoo.co.jp/articles/97727753d370a4afc3e6a93713996e01586d766a
https://natalie.mu/eiga/news/581030
https://pinzuba.news/articles/-/7413?page=1
Pinzuba話內定松下洸平單獨初主演NTV 10月期黃金時段連續劇,做醫生喎
連登真係講少少正經嘢就即刻食負皮出嚟反駁啦
睇佢兩個角色名
一個叫零 一個叫雫 唔會係失散兄弟掛
呢單嘢twi真係全城關注
奈緒頂晒啲無妄之災好慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞