2024年春季日劇討論(4)

789 回覆
5 Like 0 Dislike
Snow Man的 渡邊翔太 與幾乎已經是“舊傑尼斯”CP標配的 中村安妮,確定將雙主演於7月6日播出的朝日電視台 日劇《青島君好壞(青島くんはいじわる)》。他們將在這部漫改日劇中展開“絕食系男子”與“乾物系女子”之間的協議愛情。

Unmet
好彩有追依套
好睇到黐線
都幾好
仲有一套未公佈,希望係宮九再唔係Go Home都好
想宮九+1
但係宮九7月3號就播7月5播既都擺埋上去
咁講
唔通sky castle
我就有咁嘅猜想
(非醫療知識)

三瓶發現小雅不省人事時
第一個想法係
小雅完全腦梗塞
佢電話同星前都係話相信小雅完全腦梗塞咗
因為唔知小雅係幾時發病
腦部受損程度去到幾嚴重
响無精密儀器檢查下
三瓶應該係慌到唔知做乜急救設施
只能呆等星前同救護車來
而護士妹一言驚醒咗三瓶
先至諗起小雅嘅腦血管特殊
而自發觸發嘅低溫自我保護措施
有可能係小雅並非完全腦梗塞(救護車返到醫院,星前定三瓶就係咁講)
所以仲有一線機會救得返⋯
兩套都無睇路過講句 波瑠嗰套印象中唔差架喎
有影帝
老母好撚恐怖
呢套直頭好睇
慌到唔知做乜急救設施 我又覺得未至於
我傾向覺得三瓶當刻嘅評斷係返到醫院先做到嘢(當然我哋知佢後尾有新嘅評斷啦,但都係返到醫院先做到)

首先佢設定上係個優秀嘅醫生,好難相信佢會咁唔專業

其次佢個反應雖然傷感,但係幾冷靜
冷靜咁call同事,更重要嘅係冷靜咁食yogart!
正正呼應住「只要心中存在着光芒,即使在黑暗中也能看見光亮吧,所以肚子就餓了」
嗰個時候識肚餓 識照顧好自己,我相信三瓶嗰刻係心中有光的
屌佢老味仲係唔出真樣
換撚咗做starto仲係狗改不了吃屎
叫救護車?
Unmet
應該一開始諗住冇得救,返屋企都係臨終關懷下咁,三瓶都放棄練手術,點知護士發現雅凍晒所以反而有得做手術
同埋call白車反正都要等又要問救護員去返自己間醫院,直接call自己友嚟仲熟病歷同埋可以call到急救醫生同護士直接嚟
我就有咁嘅猜想
(非醫療知識)

三瓶發現小雅不省人事時
第一個想法係
小雅完全腦梗塞
佢電話同星前都係話相信小雅完全腦梗塞咗
因為唔知小雅係幾時發病
腦部受損程度去到幾嚴重
响無精密儀器檢查下
三瓶應該係慌到唔知做乜急救設施
只能呆等星前同救護車來
而護士妹一言驚醒咗三瓶
先至諗起小雅嘅腦血管特殊
而自發觸發嘅低溫自我保護措施
有可能係小雅並非完全腦梗塞(救護車返到醫院,星前定三瓶就係咁講)
所以仲有一線機會救得返⋯
慌到唔知做乜急救設施 我又覺得未至於
我傾向覺得三瓶當刻嘅評斷係返到醫院先做到嘢(當然我哋知佢後尾有新嘅評斷啦,但都係返到醫院先做到)

首先佢設定上係個優秀嘅醫生,好難相信佢會咁唔專業

其次佢個反應雖然傷感,但係幾冷靜
冷靜咁call同事,更重要嘅係冷靜咁食yogurt
正正呼應住「只要心中存在着光芒,即使在黑暗中也能看見光亮吧,所以肚子就餓了」
嗰個時候識肚餓 識照顧好自己,我相信三瓶嗰刻係心中有光的
醒起Viu好似有播過泡菜原版
茉優b套Geeks都好
山下智久、夏帆、水上恒司、仁村紗和四人出席最終回前的特別訪談,要角出口夏希因正拍攝重要場景,狀態「不適合見人」而缺席。被問及「至今為止記憶深刻的片段?」時,山下智久笑說:「這次晴原有很多吃東西的場景,這些場景多次變成我的午餐或晚餐。」還表示:「當必須要吃東西時,如果 NG 出現太多次,真的會吃得非常飽…」另外三人聽了點頭同意:「是啊。」隨後山下突然對鏡頭大聲訴苦:「出口!我在吃章魚燒的時候,你給我一堆 NG!」他補充,其實不僅是因為 NG,也是為鏡頭需求才拍攝多次,但還是忍不住 mur mur:「我真的吃了大約十個。」最後說:「(出口是)把我的午餐變成章魚燒的女演員。」有趣的結論引起現場大笑。
變態老母真心覺得恐怖...

之後帶到落官台版大奧度,春日局又係痴線(不過輸俾仲間嘅一橋治濟)
Unmet
隔咗咁多年都有斎藤由貴ptsd
戀愛何必認真,最喜歡的花,変な家,見到佢做老母都仲係好驚

佢演得好成功
加多套
仲有Miss Sherlock阿屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞