2024年春季日劇討論(4)

789 回覆
5 Like 0 Dislike
你講完我都懷疑緊自己記憶 希望有人解答到
演繹屋
都係第一季好睇啲

今季
開頭流浪漢嗰幾集麻麻地
好明顯係為咗鋪路俾三浦貴大住入間屋同埋磯村入去坐時有熟人可以撞到

不過入直路都好睇返
覺得個
gay地產佬
把聲幾好聽
少可連登同日本網民一樣
瀨戶呢套真係特別靚仔
之前睇家政夫果陣覺得佢輸比大叔都唔可惜
小雅畫畫個度睇到喊
我理解:
小雅為咗留底陪三瓶醫生而老吹自己係未婚妻
到三瓶好返前後 仲隔離緊嗰段時間 三瓶就趁氣氛到弄假成真求埋婚
佢望住曾國祥訓覺果段成分鐘冇對白齋喊
男人老狗都少少眼濕濕
I mean 呢個list好多係呢種心動(好嬲或者煩燥
Unmet大結局
完全冇投訴,故事細膩感人,運鏡拍攝高質,卡士表演自然,睇完覺得心入面都有光
段愛情故事寫得太出色,兩個善良嘅人互相理解照亮對方內心,搵到難題答案之後順住氣氛求婚,想像唔到更加浪漫嘅場面
十分同意
應該係超越漫畫版本
呢個要俾個credit 編劇 篠崎繪里子
睇返佢近年作品仲有橋本環奈套Influence同埋北川景子套落日,唔係高產但係質素穩定
Unmet大結局
最終回預告有幕係兩 pair 情侶喺小雅屋企食飯
小雅話好懷念呢個情景
結果好似無咗?

唔知呢幕係手術前定後發生
Unmet大結局

有個位唔係好明 三瓶叫miyabi唔醒嗰度點解係叫咗同事上屋企先 明明救人要緊仲要咁樣一來一回
可能喺dvd版
我幻想呢part係星前坐救護車去佢地屋企
結局第十一集出街前
好似將頭十集濃縮剪咗個前後編播出
可能兩對情侣食飯果幕(之前其實出過)
剪咗入去果兩集裡面
於是結局就無再剪入去
應該係咁,除非唔係
我喺城塚翡翠第一次睇瀨戶康史,覺得個樣唔得。。。。
但上面呢張相就更離譜
娃娃臉,所以先喺海月姬做到偽娘
瀨戶心諗:我竟然贏到山p木村&其他丁家
前後篇幾時播左?
三瓶好多關於腦既理論都係由小雅同佢講先
仆街曾國祥
差d笑左出聲
海月姫我覺得佢扮得仲好過suda
佢同深田拍魯邦果陣都幾討好
今次直頭加爆哂分
墮落JK與廢人老師Lesson 2
第一季已經每集睇完令人想報警,今集起碼兩三個報警位雖然漫畫真係咁畫
唔計感情戲(令人想報警),男女主角集集喺到講漫才同meta笑話都幾好笑,高中男老師不斷性騷擾女學生,背後竟有暖心原因!
第二季換咗女導演,女主角個妝同髮型即刻靚咗,連畫面睇落budget都高咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞