(香港島賽車game)Test Drive Unlimited Solar Crown 9月12日發售

792 回覆
63 Like 4 Dislike
要真實還原香港d路同交通
隻game直頭唔使出, 根本賽唔到車
條develop team冇一個香港人喺度,就點都會差咁啲 不過人哋會用香港做地圖已經好難得,市面上出現過嘅3D香港地圖game我淨係諗到GT4、Sleeping Dogs、REV to Vertex (港產)、同依家呢隻
REV 垃圾來
成間嘢都係得170人到,至於裏面有幾多人係實際參與開發,就唔知啦
製作人係藍屍成日去支那
想買唔緊要起碼但知左先
???
講多d?
真實還原嘅話會變咗安全駕駛Simulator,為咗兼顧可玩性同賽道設計就一定要改,同埋隻game唔係淨係賣比香港人㗎嘛,完全還原根本就唔係人哋間studio個目標
個Creative Director, Alain Jarniou, 法國佬㗎喎
間野幾乎每年都同時間搞幾隻game(例如WRC),而家埋緊尾之餘其實同時間搞緊MXGP同隻耐久賽game,所以基本上由頭到尾都唔係full force
雖然幾隻game啲技術都係互通
呢個concept art嚟其實
早一兩年係連登定唔記得邊度見到有講其中一個香港人係成日渣車去大陸玩
而家搵唔返
嗰隻係rev to voltex
隻Project Gotham Racing 2整得好靚,BIO 6都有嗰種味道,不過如果係可以自由explore、size比較大、用香港地圖嘅3D game嚟講就好似真係得Sleeping Dogs同依家呢隻Test Drive
唔知到時pc版support邊款steering wheel
應該WRC Generations support 嘅軚都support
自膠
咁moza r5應該support
唔可以用真名,版權
你係咪想講 Rev to Vertex

Detail
大帽山賽車 Rev to Vertex 開售! (early access)
https://lih.kg/AzzcdqX
整埋龍翔道玩WRC 同觀塘屯公塞車simulator
用足人地名比人告到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞