(香港島賽車game)Test Drive Unlimited Solar Crown 9月12日發售

792 回覆
63 Like 4 Dislike
https://store.playstation.com/zh-hant-hk/concept/10003910

立即預購,就能免費獲得傳奇的 Ford GT 2006。

(再次)體驗 TEST DRIVE UNLIMITED
隨著 Test Drive Unlimited 2 釋出後 13 年,TDUSC 重新開發了開放世界、可大量多人遊玩的賽車遊戲類型。透過創新的遊戲玩法以及極其細緻的細節,以表達你對賽車的熱情。盡情試駕,然後直接向經銷商購買賽車、在工作室自訂,接著在太陽酒店套房的車庫展示。每輛賽車可給予獨特的駕駛體驗,以及完整的沉浸感(車窗、天窗、引擎等),而這個專屬的體驗可讓你決定在特定日子選擇特定的賽車。

探索香港島
在從未出現於賽車遊戲的地圖上駕駛:香港島。完全按照 1:1 的比例重現,具有獨特的地點可探索。從狹窄的舊街道及主要的高速公路,到蜿蜒的山路及海灘:每次遊歷都會截然不同。可單獨遊玩或與好友同樂,啟程出發並搜索可提供各種獎勵的數百種可收藏物品。

完成你的收藏
獲取所有知名廠商的經典車款:Ferrari、Lamborghini、Porsche、Bugatti、Koenigsegg、Aston Martin 及更多不同的車款。總計超過 30 間不同的車廠,以各式各樣的車款代表:從 1960 年代的日用車、極現代的頂級超跑,到越野車輛應有盡有。

見見其他愛好者
建立最能代表你的虛擬人物,並在香港街區或其中一個社交中心內見見其他愛好者:太陽酒店、賽車經銷商、工作室、公會總部等……這些皆為相當適合見見不同人士的地方,還能一同分享對賽車的熱愛。

選擇自己的公會
在兩大家族中擇一加入,以參與公會對決,藉以奪得卓越的殊榮:分別為炫耀的煽動者——街頭會,或者較偏好低調奢華的尖峰會。在精彩刺激的比賽中與每個公會的挑戰者正面交鋒,以爬到更高的排名並贏得獨特的獎勵。

躋身菁英之林
在設計為競技爭霸的排名模式中,主宰你的對手。從青銅級到太陽車王/女王,你推展的進度將會既具挑戰性,又令人如此滿意,還能在 PvP 戰鬥中獲得各種專屬獎勵。
等咗4年,直接買Gold Edition
等到而家啲的士都轉晒款
有冇富士大廈?
我睇定d先,記得十幾年前玩過舊版,操控同engieer聲都同gt / forza差幾皮
比操控無得比, 佢又唔係真實向
但講娛樂性一定好過Forza Horizon
仲有香港地圖, 無得輸
香港既路邊有咁闊
係咪之前有試玩版download嗰個?我記得架車好飄我完全控制唔到

希望可以有assist 可以set到易玩啲…
條路有紅的
間Studio唔同,以前係Eden Games, 今代係KT Racing(做咗好多年WRC)
Forza Horizon都唔同,一齊劇情game,一隻遊車河咁都有得比較
講駕車手感Test Drive差好多,呢隻新test driver我記得上年出咗條Demo gameplay俾人鬧到趴街,唔知佢有冇改好啦
真係,1:1香港島地圖,而且可以打燈、可以較隻窗落嚟、開蓬、開熄引擎、有內置radio,有埋呢啲咁details嘅嘢,淨係兜風都爽,成個XRX Simulator咁
1:1香港島
dc9係隱藏車
兩隻都係open world賽車, 邊有一隻係劇情game?
佢拎GT同原版Forza半擬真跑賽道既同open world娛樂向就真係無得比
test drive就不嬲唔係玩手感, 呢d娛樂向我care好玩多過手感
勝在地圖正, 又有得考牌, 又有uber, d比賽形式好玩
嗰條片都10個月前,而且仲係alpha, 之後做咗三次closed playtest, 應該會好返好多嘅
https://youtu.be/3kAW4Nm_NJI?si=IMoPu3hj6xAbSO5X

有興趣就自己睇吓,除非佢有大改進,如果都係同入面嗰啲gameplay差唔多我就真係冇乜興趣買
淨係揸住部Centenario喺夏慤道度地板油,都已經值回票價啦
game入面揸uber, 不如真係出去做
大把人Euro Truck/Bus Simulator都係咁玩啦
屌佢老母,死閪game
睇條片唔係好認到係香港島
正,但係偏貴,唔知有無steam版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞