唔生小朋友,到40歲打後真係冇咩可以做

717 回覆
204 Like 2318 Dislike
轉GAY, 玩屎忽包唔悶
有撚人同連登仔生咩
時代唔同咗
而家有家室先要chur個個都富養細路又虎爸虎媽咁
而單身嘅人越嚟越多 一啲單身經濟嘅興起令單身人士開始識單身嘅快樂唔再用工作去麻醉自己
後生唔做運動怪得邊個
我窮窮地移民渣住3層樓收租都大把女玩大把興趣做
無錢講經咩有錢的話點會無野做
到依家都唔係好明點解咁多男人怕返屋企對住個老婆?
當初結婚唔係知道對方咩為人?
樓豬人生冇任何興趣喜好
應該可憐佢
如無意外,人係會變嘅
唔同年紀/階段,諗法/外表/行為都有機會改變
如果咁理想就唔會有人離婚
自己一個去旅行不知幾爽
根本冇必要將個人價值觀套喺其他人身上,自己選擇自己鐘意嘅生活方式就好,後唔後悔都係個人嘅選擇。
無小朋友既話都可以大把興趣
少左筆大開支 可以每年2-3次旅行
學新語言
可以有規律安排自己做運動
學煮野食
睇劇
唔養小朋友可以養小動物

大撚把野做喎
每個人生都有唔同軌跡
咁單一嘅諗法未免太過顯得自己孤陋寡聞
再者,40歲一定要同返40歲玩?40歲同30歲玩又得唔得?社交少左,就只係睇個人性格。
人生,唔一定得一條路先搵到快樂。
啲人生完仔發現中咗伏,就想拉多啲人落水 人哋唔生埋一份,得佢自己中伏,就係人哋自私
心智未成熟嘅on9仔先會咁講
呢個唔同意

屌你之前跟個上司就係唔撚想返屋企對住老婆仔女
晚晚係度扮工捉撚埋我地班細陪佢
見佢仲要靜靜雞偷影我地交差話做到如火如荼唔係去左叫雞

反而跟過單身狗毒撚求其拎返糧就夠洗係無咁chur
我部門主管有兩個女讀緊中學,都會日日都ot,屋企有工人姐姐煮飯做家務。而其實佢只係拉長啲野黎扮工,唔知扮比邊個睇,完全唔明佢諗咩。
如果無咁錢仲學人生,做你仔女替佢地可憐
唔想返屋企

親戚唔生小朋友,
而家退休後周圍去旅行好爽
我淨係見到生左果D 假期變左行BB展,去迪士尼

IG全部係佢個仔D相

去旅行全部係小朋友野

模型,相機,音響,唔係無時間玩就係無錢玩
去旅行一定要就個小朋友,約佢去潛水就話小朋友無假一係就唔啱玩

最重要係我大部份活動都係同老婆可以一齊搞掂唔駛等FD一齊玩
外國咁多女人唔識去溝?
對住人地笑下讚下人靚cheers夜晚就食得
一走了之無手尾跟
不知幾爽
男人有老婆細路都會去叫雞
唉屌你話係就係啦
呢啲個人野要駁實有得駁
咁點解你會有精力「享受天倫樂」?
有精力照顧小朋友
但無精力做自己中意做嘅嘢
0 邏輯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞