唔生小朋友,到40歲打後真係冇咩可以做

717 回覆
204 Like 2318 Dislike
鼓勵生育廣告系列?
唔好咁嬲,佢可能禁錯掣,佢想回樓主唔係你。
我覺得你之前講嘅嘢客氣d 你識尊重唔生嘅人,但樓主講嘅嘢係好引戰,尤其是果句:女人唔生仔仲有乜用?應該大把女權想同樓主過唔去。
我都打算生小朋友但係無唔生應該仲多錢同自由玩咩都得
救命呀!
樓主你覺得生仔好,你自己嘅選擇。唔該請尊重同你唔同睇法嘅人,唔好一味話自己一定係啱嘅!
我自問要我一生人只有番工同凑仔,不如叫我死咗去好過!
利申,算係財自已經唔係香港過緊平淡而滿足嘅生活。
完全無興趣喎
呢樣嘢對於我來講係不能接受的
咁真係唔好生,人生唔係一定要有仔女,唔好聽人講乜撚嘢遺憾
身邊朋友可以掉低啲一兩歲仔女畀四大長老,跟手去日本一兩星期,心諗你當佢地係狗咩
廢人就係唔用腦做野
攪到自己冇 free time
留意下身邊d 冇兒女家庭 ...
冇遺憾係呃自己呃人 ...

睇眼神就知
生仔就係佢喜好
On9
莫講話旅行
有個同事收工踩多份兼職黎養家
問佢一日同個仔見幾耐
佢答我 除左放假個日基本上翻到去佢就訓左
未醒我就翻工,永遠都係四大長老同工人睇
個仔大左都唔知有咩感情
現代婚姻只係資本主義下嘅龐氏騙局

唔生真係自己搵自己使
鐘意去旅行去邊就邊
流浪都得
過邊種生活都得
唔使有包袱諗住屋企人
完全明白,身同感受
https://lihkg.com/thread/3611378/page/1
屌,兩公婆加埋得40k,仲生兩個
做你地仔女真係慘
係咩
我覺得自己個樣攰啲
公司有條友晚晚收工唔肯翻屋企
明明冇野做都on99坐喺個位睇youtube
有次好奇問佢點解晚晚留到冇冷氣都唔走
佢目無表情咁同我講左句
「你結左婚有小朋友就會明」
悶所以生小朋友
你有錢有條件既話無所謂既
無就生嚟大家互相受苦
Sor 睇完都唔知
我俾埋example你,你幫我分析下

你身邊係呢d 名人咩?
咪搵d 極端例子呃自己啦
https://www.youtube.com/watch?v=ueRC4RQ89R8
講明先佢冇一野就反對生仔
救命呀!
你覺得唔生仔好,你自己嘅選擇。唔該請尊重同你唔同睇法嘅人,唔好一味話自己一定係啱嘅!
你自問要你一生人只有番工同凑仔,呢個諗法係你偏激、無知同蠢姐
利申,算係財自已經唔係香港過緊平淡而滿足嘅生活 + 小朋友
關你L事咩, 人地想日日去叫雞有咩問題, 好心做5毛就專業啲
人地一句40歲無小朋友即財自就KO你啦
冇咁爽,d小朋友會騷擾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞