唔生小朋友,到40歲打後真係冇咩可以做

717 回覆
204 Like 2318 Dislike
騎咗佢個引戰po 算啦唔駛應佢
離婚就唔叫做未婚啦
而家未婚
但你嘅體力、精神同興趣已經大不如前

有冇諗過係因為你生咗兩件,先搞到體力同精神都冇?
同意你,只係佢講到佢「咩都享受曬麻目曬」我先覆佢

我啲朋友係老左十年,但係次次一齊出黎,佢地個樣係好幸福,只係我唔想take 啲靚仔煩果部分。

所以一定係睇自己想要咩
你同花姐完全冇分別
岩呀 但去左外國生
可能養太多太粗勞
你既人生都幾慘
你個仔以家幾歲? 去到反判期就知有幾煩
如果我生完覺得好煩唔想要
我係咪可以比左個仔你養
見到人地生左一個,都因為個小朋友攪到自己冇哂錢用,兩公婆又嘈多左交, 唔生好似鄭e健同佢老婆咁,兩個人恩愛玩一世,洗哂自己d錢,不知幾爽
20就生
成世人最有活力同青春既時間咁就無左
生左出嚟擔心成世
你睇下雯雯咁生4個,日日諗點上網問人拎錢,真係好有人生目標
你以家一年同老豆老母去幾多次旅行?
你係講淨係唔生仔,定係唔拍拖唔結婚唔生仔先
40歲後你得返湊仔可以做,你真係可憐
你係咪戇鳩?我凈係講我自己嘅情況,因爲我可以俾到好好嘅生活佢,我好有責任心所以我先會生同覺得好幸福。我完全冇建議人生仔,相反我唔建議人人都生,例如啲窮西,弱智撚,冇責任心嘅人一定就唔好生喇
「呢啲嘢冇仔係唔會明」

咁咪生返個睇下㑹唔會明囉
如果生完都唔覺得幸福咁點?
你講到 有細路先會明個種幸福喎
生咗先明係兩睇,可以幸福,可以悲慘。咁啱我個人覺得幸福,所以只可以分享幸福感受。但一定有人悲慘。

客觀事實係幸福感覺生咗先知,冇辦法臆想。但如果預咗悲慘,就千奇唔好生。
識啲朋友個個有仔女都無曬私人時間
星期一至五就番工
放完工又話要幫仔女沖涼教做功課
星期六日又話要帶仔女去公園玩
約佢地食下飯又話啲老爺奶奶唔得閒唔幫手湊
又要番屋企睇仔女
啲生活淨係得番仔女無咗自我
係香港就唔好生啦,香港只適宜老人家退休養老,生小朋友絕對唔適宜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞