唔生小朋友,到40歲打後真係冇咩可以做

717 回覆
204 Like 2318 Dislike
個個月都去旅行 有咩咁悶
見道我d 同事唔慌唔喊啦
bb 未出世已經見佢講緊搵名幼
而家讀緊名幼 已經plan 緊小學讀國際學校大學去外國
以前成身hermes 而家降晒呢
話經濟差 要養小朋友唔敢亂fing 錢
陰公 起碼洗一千萬兼肯定唔還錢
又咁講何伯唔係因為佢啲仔女,下場仲慘過依家
起碼啲錢仲喺度,死咗都唔會無人葬
生你老味咩,你鍾意就攞埋個Quota生飽佢

記得供書教學、俾足錢養
真呀
記得生多過何伯
咁人生先最開心
40歲已經咁?砌女、砌機、砌車乜都冇興趣?仲點捱多3, 40年?
佢想說服自己生係啱
由佢啦
你窮啫
有錢點會悶
佢講嗰啲所謂「問題」可以搵個伴,養貓狗已解決到
何必折磨自己
反而見好多天倫撚唔想返屋企日日留係office
公司好多毒撚單身同事晚晚ot,星期六日放假都做嘢
有家室既就全部準時收工,日日享受家庭温暖
你真係好L on9
仲要生兩件 真係唔知你點教😂😂😂
可以同男朋友夜晚去遊車河、飲下嘢chill下、返屋企做愛、去下旅行、養下小動物
大把嘢做啦垃圾異性戀
30幾成日見到D FD出黎玩果時個人攰到仆街, 第二朝又要睇住D 仔女, 搵到錢又要洗晒係佢地身上

我搵幾多洗晒係自己身上, 又可以叫靚雞

結婚生仔冇問題,但好多人為結而結,為大跟大眾要走既路去做,根本唔係自己想去做
你咁既心態
有冇諗過你生定唔生都等死咁款
40歲就冇晒興趣冇晒人生目標都幾慘

做你仔女仲慘,老豆冇野做就搵自己黎搞,話就話共享天倫,事實係管三管四,仲以為同仔女關係好好
你覺得係天倫之樂姐,我就覺得係長憂99
😂😂😂你啲仔女大咗都係掉低你一個喺屋企啫
生兩個
呢啲咁嘅死打手有錢收都叫做返份工,雖然係低賤啲。
樓主呢啲分分鐘錢都冇得收做免費打手,直頭下賤
點會忙過生仔 你用下個腦諗嘢得唔得
去旅行唔知幾happy
生2個
2個大左都唔理你就好笑
現實有生 上嚟開post 說服自己生仔係啱

現實冇生 上嚟開post扮有生 實際上想曲線圍爐 說服自己唔生仔係啱

無論係前者定後者都係一件好可悲嘅事
返工,gym,旅行,陪父母

我覺得好撚忙喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞