唔生小朋友,到40歲打後真係冇咩可以做

717 回覆
204 Like 2318 Dislike
伏撚咗要拉埋其他人落水
你睇下 何伯 基哥 happy伯
人生是否一個等死的過程
https://lih.kg/3691606
撚有天倫之樂
只有煩!嘈!壓力!洗費!
生完仲屌係折磨
希望樓主老咗唔好同啲細路開聯名戶口,到時食大山婆都可以食耐少少先俾人飛
教宗呢啲死撚開啦 教庭入面幾撚多corruption
條路自己揀嘅

每個人嘅人生都唔同

咪用你自己嘅價值觀代入人地先得㗎

Being alone X = loneliness
啲人吹之嘛
真係做既10個都無一個
呢類單身上司不論男女都要敬而遠之
有家室嘅上司一定好啲,
男嘅點都會家庭放第一唔會迫死啲細
女嘅又會當你係仔女咁
單身嗰啲工作狂唔同佢OT/ 賣身俾公司好似殺咗佢咁
說服人生仔係咪隸屬反駛隊,定係另一條team?
1.
點解無端端要有呢啲喊話嘅?

2.
我當你講緊40歲打後 係咪40歲打後就冇曬體力
咁仲喺公司坐到八九點??

2.1.
係咪真係40歲打後就冇曬體力?
做少少自己鍾意做嘅嘢都唔得?
除非比寄生蟲搞啫 有畀寄生蟲搞就三十幾歲都死得啦

2.2 .
冇體力但係又坐到八九點?
上一句仲要係話佢冇體力?
會唔會有啲矛盾呀?

2.3.
如果你想話佢坐到八九點係因為人生冇嘢做
咁樣係因為佢人生原本已經冇嘢做
人生有嘢做嘅佢仲唔即刻放工走人? (呢個係睇人性格嘅)

你成件事好矛盾喎
動機又奇怪

重點係有啲嘢係寄生蟲造成
人哋本身應該成家立室 有仔有女
樓主唔係以為出個咁嘅post
就引到人中伏呀嘛
我們是最後一代,謝謝
唔覺,似係你俾人綁住先冇野可以做
好簡單,睇睇您老豆個款咪知生左會點
假膠?
大把野可以做同學啦

見無生仔果啲一放假就去潛水 玩運動
都唔知幾疏乎
萬事皆下品 惟有生仔高

咁得閒開post你不如去建議政府立法強制生仔 效率會高好多
十歲就知世界真理
日日等死咁
洗晒啲錢去
之後等死

呢個年代生仔既人係咪完全冇野做?
https://lih.kg/3019498
三十中,身邊有左小朋友嘅男性朋友都謝哂
https://lih.kg/3007653

張圖所講嘅嘢已經解釋到樓主嘅心態
可以換
唔會喎
我41
收工同老婆各自做自己野
我打機佢睇劇
一年去五六次旅行
話行就行幾爽

相反同事有細路個啲
一年去一次旅行都要諗好耐
又要旺季又貴又要使好多錢
其實唔一定
呢到應該大把20幾30幾歲嘅會覺得可以就咁玩一世
但現實就係到40歲打後身邊朋友移民/有仔女等等
慢慢就受唔住孤單
叫隻雞就搞得掂嘅邊會有咁多中年婦女/阿伯俾人呃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞