唔生小朋友,到40歲打後真係冇咩可以做

717 回覆
204 Like 2318 Dislike
生正常小朋友就係, 試下比個Sen 小朋友你
樓主精神分裂?
講過自己一個人過得好差 又話自己有小孩
樓主知唔知自己講緊乜
一支公鳩fing fing暫時冇擔心過呢樣嘢
有時間就去做GYM
係屋企得閒就打機睇漫畫/YouTube ,有連假就離開香港
覺得唔夠時間用添

睇到何超欣 沈月個post,就知道我作為普通人出世,係為咗襯托頂層班超級精英
咁係因為你冇💰姐,有錢大把嘢你玩啦on9
教養小朋友好大責任,又要錢
呢d蝕底野連登人點會做?
個個都只係顧自己爽既jei

利申:有兩個
生個SEN巴膠出嚟搭巴士同人哎交碌地
呢樣真
哈哈 又嚟推銷生仔
生個弱智/自閉既 點算?
你講乜嘢 何伯真愛來的
會唔會移民?定比佢哋接受香港式洗腦教育?
唔生小朋友=收工後坐喺度睇youtube, 碌下電話又一日
生小朋友=同小朋友玩
咁簡單嘅道理唔使人講都明啦
連登毒撚同劣質美極港女生出黎差唔多啦
老土到爆
咁係你個人眼界窄
人生冇興趣 冇自己
係時候生件出嚟打發時間囉
生左仔同你幾點收工有咩關係
當情緒起伏係+10係最開心最幸福,-10係最唔開心最憤怒

未生時,情緒大部分時間可以維持到去+2至-2,一年一兩次可以短暫時間+5-5
生左之後,小朋友用玩具扔落電視到,情緒可以去到-7
轉個頭,同佢去沙灘玩沙又可以去返+5,之類之類

最盡可以去到+10-10,計唔到overall比較開心定唔開心,但係果種起伏係未生果陣係未經歷過
最開心既同最唔開心既moment都係因為個小朋友
冇話好定唔好既,我諗對每個人有唔一樣既體會

不過我自己係感受到自己有返情緒、人性同埋感覺
以前做咩都好似冇乜所謂咁,所有野都好輕描淡寫,以為自己唔care
而家會有返少少意義,開心會更加開心,鍾意一樣野會更加鍾意。唔開心會好唔開心,嬲既時候更加嬲。眼望世界既顏色深過以前

明就明

利申:自私+窮+得我係咁諗+廢+冇考生仔牌但生左
冇體力同精神仲生仔咪更加無精神體力
生仔係打發時間
做你個仔女都幾陰功
一出世都等死啦on9
咁係你個人廢啫
冇眼界冇興趣冇錢
擺明係想你哋生個仔比佢玩啦
一個唔好彩,生著個仔/女好似steven同雯雯咁,到時真係臨老唔過得世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞