唔生小朋友,到40歲打後真係冇咩可以做

717 回覆
204 Like 2318 Dislike
On9
如果你人生目標係想感受不同事物,沒有仔女就少左好多事物去感受,生唔生, no right or wrong
你生2個就係為咗無咁悶 你份人都幾撚契弟
咁又係,可能其實你返屋企俾啲仔女煩到喊,你都冇講出來啦,仲俾你講到變享受天倫添
全世界 每個國家去一次旅行都有排你去
所以我真係唔適合
我就咁睇掟爆部電視已經直接-10
同佢去沙灘玩係-7

唯一我覺得會加返個數值就係個細路返咗學/瞓咗覺,總之唔係同我存在喺同一個空間
要大家一齊好仆街咁囉
毒能金句
屌屎忽?
我睇到現實係咁:

做父母嘅:為咗份糧日日on99咁坐公司,有返工無放工,預咗做社蓄做到60甚至70歲都無得退休
無仔女嘅:返工無壓力,唔鍾意就轉工或者炒散,有理財嘅40歲前財自,日日做自己鍾意嘅嘢
生仔嚟講除咗做愛果下好爽之外
餘下嘅情況都係唔好受
上到網應該唔大問題
你無嘢做,我有喎
你嘅體力、精神同興趣已經大不如前

咁撚攰生乜撚???
約下朋友, 做下運動, 睇下台/日/美劇, 睇演唱會, 去旅行
時間勁唔夠用喎
生齊啲毛都未必生性
唔覺意學壞咗未到死嗰一刻都仲上緊身
生唔生個決定權響自己度,小弟我結咗婚行年42,拍拖果時已經問伴侶係咪決定唔生,我哋2人收入大約60000,一年去4次旅行,決定55歲前退休,如果到時未死就一年跑3個馬拉松,而家一年跑一個日本馬拉松,冇咩可以做係你冇其他興趣啫,至少我自己覺得活得算精彩,雖然人生平凡,朋友吹雞去玩去旅行多數出現,當然我同年紀嘅朋友有d都有生,佢哋大多都幸福美滿,使乜講到唔生冇野可以做
自以為是到 真係好膽心你 d 仔女
生埋仔離婚都大把 離婚之刀
生左小朋友 40歲前咩都唔洗做
睇得出你個人無乜世藝
養兒防悶!!
鍾意幾時去旅行都得
你? 新年暑假聖誕啦
講得ED野既人 後生個陣都係唔識搵自己興趣既人 你E種人成世都悶 到你仔女大左唔洗你理你一樣ON99坐公園
諗到佢嗰兩件,到時候要九點起身返工
真係害撚死

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞