唔生小朋友,到40歲打後真係冇咩可以做

717 回覆
204 Like 2318 Dislike
幾好 其實我諗八成打工仔都係咁
你人生目標得生仔 係咁
我可以放工咩都唔做

但班社畜樓奴怪獸家長得咩?
樓主講得岩 快啲生,生多幾件 ,開開心心
愈生得多愈熱鬧 幾丁友家庭樂點及一堆小朋友同一屋簷下
唔生果d唔會明架....其實佢地好可憐, 所以一定會不斷反駁 你讓下佢地啦
你人生無目標姐
男既成長到中年

叫雞食煙賭錢打份賤工

女既14歲被開包 一年換幾條仔上床

呢d先係現實 你係咪有能力去改變佢地既未來

生少幾個先對付權貴先係現代既沉默反抗

你又唔係大富大貴 生出黎又係幫權貴既仔女打工 一星期5至6日每日8至10小時

咁樣loop個生命 不如生少個當幫忙

一陣佢地捱到好痛苦又怨9你

成日又覺得自己做左個生命出黎 BB仔好得意好幸福 都唔諗下一生左 已經無左自己
因為你已經有責任將自己既全部資源比哂子女

你求神拜佛 唔好離婚
何伯
所以個小朋友出世就係為咗幫你解悶?
你冇興趣㗎?
生左真係冇得做愛做的事
好多人3字尾已經性慾大減
收個門徒,將自己嘅畢生經驗傳授俾佢。好似劉華咁。
陰功 生仔呢啲野都好拎嚟吹奏 返工係咪周圍同人講我個仔點點點叻
我生左小朋友都唔同意你呢句野
老實講,人生大把野可以做,你話70歲後我都可能有少量同意
40歲真係好多野可以做
樓主真係咁開心就唔會開呢個post

明明自己後悔緊結婚生仔但就要開post踩低冇結婚生仔既人拎返優越感再圍爐取暖洗自己腦等自己冇揀錯
單身 有家庭chur既人都有
不過係有家庭偏正常, 多數chur 都係chur番工時間, 放工唔會搵你
衣家唔生小朋友嗰堆好多係對香港無希望,生出嚟會害死佢哋
好多呢啲男人成日坐係屋企樓下附近睇手機都唔上返屋企or坐係自己架車上,享受自己私人時間
樓主d工時咁長都無時間陪個仔啦
十年之後都有ai機械人會照顧自己 唔使靠仔女養老
呢個世界大部分人都係結婚生仔,奉行落地生根呢一套
係咪呢班人全部都係可以話比我知佢地呢世人都係活得開心?
所謂共享天倫只係強制抽休息時間出黎應酬屋企人
利申:單身
運動唔得,都仲有好多靜態嘢
例如畫畫同整陶瓷
有排鑽研
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞