(聲援鄧皓然) 屈人非禮嘅女同學,你要承擔後果

877 回覆
4892 Like 143 Dislike
關男定女咩事

男人都可以比女人indecent assault

讀多d書先comment law case啦

見到你地呢d社會垃圾參與討論law case真係好辛苦
係咪會有連登仔搞眾籌?
見佢話成家積蓄洗哂 會唔會有連登仔開個頭
咁依家係唔係證據不足入唔到先
唔夠證據係唔係叫老屈?
無記錯佢係拉左後直接被提堂?
即係未審已經響臭格坐左兩日監,陰公
Ocamp 問有冇Stage 5有咩出奇
條女真係矜持到俾人問吓都當性騷擾就唔會落club啦
個問題係事主無論告唔告得成,定無論有冇非禮都係一樣俾人起底俾人當變態
咁以後有咩新仇舊恨總之告咗非禮強姦先,個男既告唔入都直接社會性死亡
宜家事主無罪係事實,但告人嗰個的確冇任何責任要付
睇清楚個判詞啦
點屈法?
個官都講埋出口,絕對相信佢做過,只係法律上入唔到佢
你推呢個 post 到底係曲定直?
定你就係俾個官公開話相信你有非禮嗰個鄧姓學護?
關事
呢個唔係法律而係社會規範問題,調返轉男人屈女人非禮佢有冇人理
Hello有份屈9事主個班nursing學生
個官開口講埋相信佢絕對有做過
support
呢樣點會告襲擊?
佢唔會收手
最恐怖係佢仲繼續讀,做學護
改名整容都唔好俾佢接觸 d 病人呀
If the party on whom the burden rests fails to adduce sufficient evidence at the trial to discharge the burden of proof, his claim will most likely fail. The standard of proof in civil proceedings is “on a balance of probabilities”. This means you must prove your version of events is the more probable version.

好撚彩我識英文
you must prove your version of events is the more probable version.
你都唔肯定 點算係probable version
講到入撚硬 咪又係要proof
到底你係咩職位?咀炮師?
利申翻呢單野我中立的,純粹反駁你講唔係性別議題
睇返佢自己嗰個post
話見阿婆證明自己當時不在場
無啦啦講阿婆有病
除咗煽情啲同賣慘之外唔知關咩事
偏偏連登仔好受呢一套
一堆垃圾港女係到駁嘴 明屈就躝啦
呢啲記者都要受到應得嘅後果
拋書包拋落山
全部口供係X 比架
判詞話係相信有非禮依件事發生
但係唔肯定係唔係被告

睇清楚啲先啦
講咁耐重未有條臭雞嘅資料
呢個post堆港女都係痴撚線 告唔入都唔理 總知就係有做過 on9
你都on撚9 畀人洗晒腦 唔識獨立思考
係呀 就係話你呢啲傻仔
你邊隻眼睇到我話唔畀罰呀
我話社會私底下輿論罰太多咋
支持性罪行一定要罰
一睇到我幫呢邊講少少說話
個腦就閂埋咗 一味勁講啲最唔合理說話

再講多啲 咁樣私下懲罰
當呢啲咁輕嘅風化案都要擺晒上枱 人格謀殺 起底等等
唔一定淨係男嘅suffer
正常女仔畀人非禮嘅 佢都承受提告嘅壓力
諗清楚有冇告錯人 到底條友有意定無意 公眾眼球又大壓力 甚至會不會反被起底
大把女仔考慮完呢啲 地鐵比人非禮完都算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞