(聲援鄧皓然) 屈人非禮嘅女同學,你要承擔後果

877 回覆
4892 Like 143 Dislike
其實你知唔知咩係indecent assault
話自己讀過law
但又講埋啲咩prove唔到唔等於冇做過呢啲point
女人做野如果純粹邏輯地睇有冇著數
應該冇人反女權
Claim乜鳩 你知唔知psychiatric injury仲難搞
到底而家啲法庭新聞 未審就報導 有無防礙司法公正? 點解而家個機制仲可以容許佢地報導? 大眾係要有知情權 但唔完整嘅真相 甚至未審嘅案件 仲有無需要知呢
再仆街啲都有
如果find out到個真兇係其他人但超靚仔
會原地原諒佢
我敢講絕大部分網民唔係為咩正義
無論喺咩話題上 網民主要都係想發泄啫
冇人care真相 同證據係點
初初就係想笑事主畀人捉到 控制唔住自己
而家風向轉 就用嚟發泄女權不對等
然後一窩風 人云亦云 攞公道等等
重有未有條囡啲相?
咪係
係邊個都仲未知
Court講到明reject咗呢個不在場證據
佢10點前唔喺嗰度都冇用
因為都唔知火車捐山窿係幾時玩
唔好講相 文字爆料都冇
推到條女仆街死
因為記者咸濕lo
見到靚妹流曬口水
On9 一年幾多百單traffic accident claim trauma
個camp咁撚多人會冇人記得?
我好支持連登仔畀錢/眾籌鄧同學去告返女事主同A小姐,我都好想睇控方點證明佢哋有「屈」鄧同學嘅動機
毒撚廢狗一名
有罪假定?

而家要追究嘅應該係啲媒體一早已經開曬名令到當時人未判已經身敗名裂
有名你叫啦,妓者嘛
你知唔知嗰啲通常牽涉到人命
不如咁啦 話人冇law point
你有乜law point拎出嚟討論下
咪下下轉移話題啦
女子X 真唔公平
出少句聲啦當幫手
你半個月前餐晚飯係幾點幾分食完?
呢d唔重要的事 冇人記得係好正常
X而家好開心咁比人X緊啦
只有佢哋知真相係點

https://www.instagram.com/p/C6Yrjr2Igk3/

淺粉紅色組組員余曉晴(同音)作供時指,鄧為自己組的「組爸」,但其於「Disco Night」當日因事未有與該組組員同時入營;自己下一次見到鄧的時候已是於「Disco Night」活動中至尾段。余亦表示在「火車瓹山窿」遊戲進行的時段看到鄧;辯方大律師佘漢標盤問時表示其記錯;余不同意。盤問時,余亦表示自己曾於社交媒體發佈迎新營的相片,並向法庭展示,其中顯示淺粉紅色組有三名金色短頭髮的男子,包括鄧、另一名組爸 Paco(同音)及一名組員。

另一名淺粉紅色組組員周善瑜(同音)作供時指,於「Disco Night」活動後段見到鄧在舞池跳舞,及在「火車瓹山窿」遊戲中看到鄧在場,等待參與;另指活動時組內另外兩名金色短髮男子亦在場。辯方大律師佘漢標盤問時,質疑當時燈光昏暗,是否有機會記錯;周指覺得不會,因組內金髮三人的樣貌相差甚大。

https://www.instagram.com/p/C6nXoO5o5YO/

辯方亦曾爭議被告於事發時不在場。梁指相關論點「不設實際」,認為控方成功確立鄧於案發時間出現於活動室現場。梁表示,兩名粉紅色組組員均表示於「火車瓹山窿」環節看到鄧,而各證人對活動開始、完結的時間之供詞則未能清晰顯示鄧是否不在場。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞