(聲援鄧皓然) 屈人非禮嘅女同學,你要承擔後果

877 回覆
4892 Like 143 Dislike
事主知道俾人掃
但唔知俾邊個掃
個朋友a 同事主當時都認唔到人

跟住後尾見到個講咸濕野既組爸,又突然認到係佢玩火車捐山窿
連登d傻9 零法律知識 算把啦

個被告攞返法庭defence case上黎講就話係真相

控罪人 法庭都唔係接納佢所謂不在場證據/咩阿婆有病唔係度之流證供 單純係benefit of doubt話victim認背影有doubt姐
點解唔告埋周柏豪?
阿強
告唔入就係冇架啦,咁撚多假設做乜撚知唔知咩叫無罪推定
人地專業嘅法官判左幾十年風化案,專業嘅差人捉左幾十年非禮犯,有做過冇做過你估佢係咪真係唔識分。個犯一開口都估到係咪身有屎啦
講緊非禮不嬲好易入,你喺地鐵比人摸直接捉住後面隻手就可以拉人
我地縱觀成單案件嘅證供,佢真係有非禮嘅機會其實有冇1%呢?
都話條女同人un緊風流緊架啦
但唔係比人拉嗰個抽吖嘛
咁公道講句 兩條女都係照知道嘅嘢講 無點誇大 就算係A小姐佢都係照講只靠髮型同身形衣着相信係事主 真係屈事主嘅話直接講見到樣就攪掂

至於點解咁都告上庭就要問警方同律政師
啱 上面位師兄重要反駁咁多 係都要話人有罪
一定要推到條臭閪要比人公審
睇返原po: 因為除咗cctv 外,其他所有時間點都係大家指出,即係「覺得」,冇一個確切時間嘅證明

//我的律師為我帶來證人口供以及營地的閉路電視紀錄,閉路電視紀錄清楚明確顯示,我在當晚晚上2200即Disco night完結時才剛剛進入營地。而綜合咁多個所謂話見到我嘅控方證人,佢哋都不約而同咁指出「火車瓹山窿」後大約30至45分鐘disco night先活動結束,以證人周祉瑜證供活動 2215 就結束,向前計返30-45分鐘都仲係2130-2145 我根本冇可能喺現場。//
即刻睇返有咩記者報
佢報警嗰下覺得一撚定係呢條友
結果錄完口供發現根本條友唔撚係佢
但同全世界講左比人非禮,撤控好撚柒
咪頂硬上
所以呢個po想聲討女事主同A真係好恐怖
推到條臭雞跳樓
Put得單case上court你話有冇1%?
佢果d傻閪alibi 口供同平時defence case有咩分別
O camp d組仔女根本見都未撚見過 認人一定係難
但係ID Parade又比人認撚到 點解呢
因為佢真係有手多囉
而家連登仔又咁信d官喇咩?
呢個世上無罪就係被屈 連登仔世界真係極端
睇d妓者文字就可以審案

同呢位同學唔熟又唔知情,點解唔保持距離
連登仔以為自己好正義
同樣鄧同學脫罪我都唔會當佢係有做過
亦都唔會假設返轉頭佢係俾人屈
ID Parade認中
Defendant 比人拉remained silent
上庭先搬d乜9食飯record嘗試prove自己alibi

唔係咁仲可以點
點解ID Parade會比人認中 心照啦
我覺得都係媒體影響 風化案呢類未定罪都唔應該起人全朵
咁唔比佢真係比人非禮,只係認錯人?
連登仔抄車夠多過食飯
但佢有責任講返未必係呢條友唔好跟車太貼
佢自己都望唔到係邊個,理應慎重考慮口供嘅內容。ocamp個個都第一次見,認錯人有幾奇,隨時放過左真係非禮嗰條友
佢連摸手都當普通襲擊告埋,擺明想煮死佢啫
其實你地班女人咁sensitive 會唔會考慮下要求爭取女子大學
始終你地著嘅衫褲原本就露肉
hi到下就話唔舒服 但係又要去玩呢d咁高接觸度嘅遊戲

先唔講男人有冇做 但令自己唔開心無謂呀
佢可能唔係好人,佢可能本身都係咸濕
佢第二日即是21號凌晨係有接觸個女仔&講色情話題

但係你唔能夠係唔辨認到佢既情況就話佢20號晚非禮。

香港收得皮,無罪推定無人識
呢個只係Defence’s case
如果法庭接納左,會係判決原因講
依家判決原因冇講 姐係法庭都唔撚信
條傻狗係連登Put Defence’s Case 以為甩左 = Defence’s case是事實
On撚9

呃到d文盲同低學歷垃圾 有讀過law都知on9
純粹benefit of doubt 甩identity
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞