(聲援鄧皓然) 屈人非禮嘅女同學,你要承擔後果

877 回覆
4892 Like 143 Dislike
ig
樓主
千祈唔好比啲仆街搞死
'...法庭未能安穩地確認被告就是涉案者。'
唔好咁能搶口啦
唔入唔代表無做過
上面quote既係表示
疑點利益歸被告啫
原告同篤灰既有乜責任?
刑事案提告決定權在律政司
唔夠提控原素係唔會提告既
律政司司長把關
讀下書啦,成班柒頭皮
係2024年香港講法律
讀書人真係順良
Hi X,點睇辯方無罪釋放
佢好能彩囉
叫佢好收手啦
下次未必咁好彩
呢單嘢唔好跟車太貼。

而家係冇確鑿證據去證明原樓主非禮人,但亦都冇確鑿證據去證明原樓主冇非禮人。

而香港係行common law, 疑點利益歸於被告,無罪只係喺香港法律呢個層面上嘅無罪。

尤其係火車捐山窿呢個活動進行時嘅確切時間冇人知,所以原樓主話根據cctv 佢係喺活動完結後先出現呢樣嘢冇人知真定假。

我無從判斷原樓主係真係畀人屈,定係有做過但僥倖逃過罪責而上嚟博同情+想利用連登力量去報復兩名女事主。

但如果要聲討女事主,即係非禮案嘅女事主,我就覺得非常唔公道。
都唔能夠證明被告做過

兩條女未撚夠證據就指控人
咁仲未算老屈?
老屈係有目的性,針對性,但我睇完案情,尤其案件一,真係唔覺得女事主係想老屈原樓主,佢都只係非禮案嘅受害人,你最多話佢周遭嘅人令到佢當下覺得原樓主係最大嫌疑犯,佢都做咗佢應該做嘅事,就係報警,由警方去查,法庭去判。
香港係咁架啦
女權當道
鳩屈就得 完全冇任何後果

男嘅俾人屈完仲要開名開樣公審
影響前途

痴撚線
香港女人惡晒
呢個現象之下真係好多受害者
希望大眾醒覺
世上唔係剩係得“保護女性“一種價值
仲有公義同良知
無關性別事
即係
你覺得
證明唔到人有罪 就出晒樣同全名 唔公道?
我都係咁諗呀
所以我哋要聲討嘅應該係傳媒,我100%支持
至於普通襲擊罪,梁官信納被告曾在X的手臂上來回掃、故意將頭貼近X的大腿等為事實;惟X在知悉被告講及色情話題下,仍自願伸出手臂,讓對方能觸及其手臂。梁官指縱使被告的行為不受歡迎,但他當下未必知悉,認為案件未有證據顯示構成普通襲擊,裁定被告罪脫。

屌你老母傻狗 咁呢part點解釋? 咁撚無辜又claim唔到cost? 你老母衰咸濕抵比人搞
人讀Kong U你讀Kong U讀到咁撚7 丢撚哂架
死7頭
我覺得唔應該開名
定罪先開名好公平
信你老母
點拗你都贏
法例要改下 唔夠update
佢自己都唔知有人非禮佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞