(聲援鄧皓然) 屈人非禮嘅女同學,你要承擔後果

877 回覆
4892 Like 143 Dislike
女:雖然我自己真係唔記得疑犯咩樣 不過最似就係你啦 又講過咸濕野同個樣夠7 篤你出嚟先
佢又會答你no, 跟住就叫你息事寧人架啦
條仔被公審就係不幸,但要保護咗條女先
推到兩條女坐監
其實真係唔明,點解可以啲女會話條仔有玩火車捐山窿,然後條仔話自己冇玩。 呢啲房game 唔係成組一齊架咩? 咁多個人得兩個所謂既證人記得?
明知事實不符先係誣告

都係一句,我證明唔到條女知唔知道真相,我唔會話佢誣告
可能條女真係比人非禮,但係如果佢喺無辦法證明邊個而夾硬認人出黎一定係老屈

如果條女知道邊個非禮佢而選擇認錯人先叫誣告
up
推到臭閪身敗名裂
女事主被人從後非禮,見唔到邊個做好合理
而A目擊非禮過程後轉告事主,在庭上亦坦白見唔到樣
事主被人非禮去報警好正常,而當時有兩至三個同被告同衣著髮型,而被告係房的行為令佢變成最大嫌疑,報警讓警察去調查。
最大問題係傳媒未審就開名又開樣,導致被告社會性死亡。
誣告完人之後完全無後果,天理何在?
同班嘅同學做下嘢欺凌下佢哋啦,唔係嘅話佢哋之後就會屈你哋非禮強姦架喇
見到有話無罪唔代表一定冇做過,請一律以「冇俾人告誣告唔代表一定冇老屈」回應
可以同返佢地講 證明唔到你老母做過雞 唔代表你老母冇做過雞 所以你老母可能做過雞呢個係無法反駁的事實
唔夠的話可以加多句 有幾位連登仔都上過你老母 會唔會咁啱有幾位連登仔認錯你老母呀?
公開條女個名啦

無成本咁人格謀殺人
最憎!
Lm
其實依個係觀點分別:
我認為如果女事主見唔到樣,又故意話係果位男同學,依個先叫屈;
依家女事主認唔到樣,而根據證人所講既特徵去指認,但又担白講自己認唔到樣,所以睇哂所有證據俾個官判。依個行為我唔覺得係屈
你就咁睇呢件事就係 我亦都覺得唔算屈 只係不幸認錯人
但原告提出一件同當日無關的事去證明被告的人格
而呢件事點睇都唔係有犯法
用呢種手段去砌被告 咁算唔算屈

舉個例 你喺地鐵比人話你非禮 咁當時有咩證據證人 提出黎冇問題
但控方除左告你非禮 仲告埋你侵犯版權
因為你部電腦收藏大量盜版av
當中有av更加係痴漢列車系列
嘗試側面證明你係咸濕仔
用呢種方法黎告人 合理咩?
惟A所描述的疑犯外貌並非獨特的特徵,因同一組別中至少有3名男子皆染有金髮,且外型及髮型相似。

都係個官講
臭閪八婆
老屈人冇成本
被人屈嗰個就社會性死亡
咁耐都未有人起到兩條臭閪底?
如果有人貼當日ocamp 所有女成員大頭用紅圈住某位,有冇人會有法律責任?
其實你係咪真係讀過law
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞