(聲援鄧皓然) 屈人非禮嘅女同學,你要承擔後果

877 回覆
4892 Like 143 Dislike
你去做?
係TG 出應該得
之前啲學生流出都係咁
女事主就肯定冇問題,佢朋友咩居心就唔知啦,性騷擾咁嚴重冇實質證據就走去指控人,律政司又真係告先好嘢
即係你覺得要行有罪推定?
認唔到樣 跟住就話係佢
咁都唔叫屈?
同是旦指個人有咩分別
有圖未
啲女權法律撚係咁:

其他案:冇罪推定,人哋未判都唔可以當有罪!判咗都係法官主觀!

男性有份加害嘅所有性罪行案:
有罪:香港有法治!
無罪:只係證據不足,唔代表佢冇!

利申 唔跟車貼,但係都覺得無論有無犯照人格謀殺男性根本唔公平,點解喺男女平等既社會,竟然有啲罪案係會有成個社會偏幫咗女方先?唔係應該大家都受同樣對待? 女可以遮身份 男唔使?仲未計男性求助但係唔開file查嘅case,如果有得計數就可以睇返男女喺性罪行上既對待落差幾大。

以事論,見啲人話time frame 打唔倒alibi,講真得15min 由學校門口入到場再埋身跳再非禮埋,官咁都話有可能做到而唔信服,臨尾明明無證據都要加句評論話只係唔夠證據,其實都算主觀喇掛。
眾籌告A
成單野告唔入,男事主仲洗唔洗比律師費同堂費?
睇個官的取態
好大機會要比律師費
痴撚線,無啦啦比人屈,又要比錢,咁唔公平都有
有相真係要save低,喺街見到都行遠啲,順手畀定HR費事請,請咗一陣又話同事非禮佢
咪on9啦 傳媒開人名都係按法律做

《刑事罪行條例》(第200章)規定“指明性罪行”的受害人的身分須予以保密。

你支持幫性罪行被告保密嗎?
報警果幾條臭西依家點
所以邊個夠膽做?

咪又係 「叫人」開名

到時真係so happen 有人同你講係邊個
我都唔信佢地會做
根本法律對男事主就不公平,賴乜傳媒
睇完新聞都唔明香非禮左邊到
由認唔到人開始…

由以前對方玩下開始…

就唔撚應該告啦死臭閪
而 A 沒有根據五官辨認被告,她描述的外貌特徵不突出

我話非禮人嗰個係你老母都得啦 是但搵條友屈
Push
可能係上海逼啲fans
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞