(聲援鄧皓然) 屈人非禮嘅女同學,你要承擔後果

877 回覆
4892 Like 143 Dislike
要保護「受害人」唔係問題
但當中的證人A根本唔係受害人
而係關鍵目擊證人 唔明點解要匿名

最慘的被告又唔可以匿名(假設佢係無辜先)
請睇樓上#825
因為女人係弱者,法庭不嬲保護弱者
有鬼用咩
佢應有嘅法律權利就係冇權利
Err師兄,成單嘢本身都係因為警察介入調查先搞大
咁點解依家請鄧同學報案就冇用
我唔係好明個邏輯
呢個一定係最慳錢嘅辦法嚟
唔使搞咩民事訴訟誹謗比律師食一大舊錢仲要好大機會告唔入
紅字啱唔啱我唔知,但你喺連登用柒emoji就你錯
男人老狗又扮女人
第一次見有post咁多紅字人駁嘴
妨礙司法公正係咪一定要律政師主動告?
鄧同學已經話因為呢件事用晒屋企人嘅儲蓄,屈人嗰個因為佢一個人嘅行為,搞到無辜嘅一家人生活變晒
其實見到真係覺得好撚嬲
法律就係用嚟保護女人同有錢人
嗰兩件垃圾就繼續爽 我屌
兩女有錢可以告埋連登仔誹謗添
你以為會有警察理佢?

正一傻西
做得組爸都立心不良啦

唔明有咩好撐
女生問題係自己都唔確定無邊個
單靠證人A講返比佢知就實牙實齒咁係認人程序上篤左被告出黎
令到警方同律政司可以直接落案告鄧同學
好似係玩緊Ocamp on9 game
成班一齊答果d問題

點解要玩呢d on9 game 我就唔知
法庭資料公開比人任睇 同傳媒約他人個人資料放上網兩回事黎
傳媒應該自知自己個影響力有幾大啦
印象中好似分兩日發生,第一日,被告同x,a成班傾計,講咸濕野,又借x隻手話示範唔知乜野,「我個人理解就係了閪,佢好識了知道點了high啲女」

第二日先係玩火車捐山窿咁呢到就有所謂不在場證據「控方同辯方都冇話不在場證據係咩,因為正路有不在場證據的內應該唔會上到法庭」

同埋個官講得好清楚罪名不成立原因係咩,第一日,x係同意借出隻手,所以冇可能事後先話唔舒服,第二日唔洗討論,認背脊,實打你認錯人

所以點解話針對被告,因為有第一日發生既事,同埋黑驚都太廢啦,果到起碼幾十人見到/見唔到啦,屈定冇屈,有摸定冇摸,點會查唔到,兩日發生既事,問多幾個人啦

利申返,好多日前聽,可能有錯
我冇份踩過事主,屌得未
on9 我又唔係佢撚知咩
你真係當咗所有連登仔都係同一個人?
你都係連登仔你都當係傳媒係記者啦
你其實唔使搵佢做例子 你搵自己做example咪ok
我只係睇到事主咁講先覆咗個comment
無乜事我走先🫡
‘我承擔咗一個唔屬於我嘅後果
傳媒爭相報道大作文章
網上恥笑指罵冷嘲熱諷
事後冇人想知道真相
因為佢哋不在乎他人死活
因為佢哋只想譁眾取寵
因為佢哋只係想睇人死 睇人跳落去’
火車捐山窿好似係事主同證人都指出發生時間
辯方律師咪搵CCTV證明佢地口講既時間既證據 證明自己當時岩岩入營地而無份參與
官相信女事主同證人時間認知上係有偏差
加上搵到兩個同組組員作證話係火車捐山窿同當時Disco night有見過被告
所以就直接唔接納不在場證明
辯方都話當時咁黑 會唔會認錯人
條撚樣一直係度講埋啲唔撚可能發生嘅事做例子
一百單唔知有冇一單男人被女人非禮係入到罪
更唔講警察DOJ會唔會理鳩你

講啲唔可能發生嘅事
再屌鳩你係你唔去做

而唔係個制度同臭閪有錯
班人唔信法律
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞