(聲援鄧皓然) 屈人非禮嘅女同學,你要承擔後果

877 回覆
4892 Like 143 Dislike
Up乜9呀毒撚
果晚生日宴添俾人非禮完都要繼續落老蘭啦
支持樓主
女權過度
成日一有呢啲case就一定係話男人嘅錯要保護女方
大眾一早應該要反思下啦!
好多時其實男方先係受害人
而且仲有之後造成嘅心理傷害男人偏向唔善如表達
比毒撚非禮完就要人生玩完? 睇到自己咁大
咁你judge人阿婆末期做乜鳩
你真係傻閪扮持平
舉證責任係原告到
證明有做點都易過證明無做
一個人無資源無人力點樣證明自己無做一樣嘢
你都係適合死返大陸喇
彈句香港行common law
但完全唔撚知背後意義
條友d logic係咁上下
告得入就係伸張正義 告唔入就只係法律層面無罪、唔代表冇非禮人 食屎啦你

而家證明咗個非禮係屈出嚟 條八婆又點叫「非禮案嘅女事主」呀 聲討又幾唔公道呀
你連無罪假定都理解唔到
證明有做點都易過證明無做
叫人死返大陸 真係痴撚線
你係咪睇唔明我講緊乜
點解咁耐仲未有2條臭雞既資料
真係收到咁埋?
同系既人真係冇人睇唔過眼?

如果呢個世界真係有模範的士就好
淨係睇我第一個comment負評已經知
根本冇人care你真正講乜 唔會有價值討論
一見到「好似」幫非禮講說話
就屌晒鬼 斷章取義
哇 佢講唔可以罰呀
哇 條友支持非禮呀 話非禮唔犯法呀 要屌死佢啦
負評喇負評喇 可以取笑喇
收皮啦
你自己都唔肯定告咩撚嘢
我跌左錢話你打劫我得唔得?
我懷疑姐,等警方查
而家證明咗個非禮係屈出嚟???你有冇source, 連個官都信女事主係有畀人非禮,只係證據不足證明唔到係鄧同學做

呢單案最後判決係鄧同學無罪釋放,但邊到有判到女事主屈人?

你就真係姓屈喇
支持全庭開名
Social Media上面嘅noise
以受害者嘅身份獲得關注
對依個年齡嘅人有好大吸引力

女懷疑俾人非禮,我絕對支持佢討回公道
但自己都唔肯定嘅事 啲fd 講係邊個就邊個
直接玩殘人地成個人生

玩得Ocamp嘅大學生,啱啱先步入成年人嘅世界
90%以上唔會經歷過法律訴訟嘅過程/理解社會性死亡嘅破壞力

只能夠講大個仔㗎啦,做嘢要三思㗎
咁你快啲叫鄧同學報警,請律師 whatever 咩都好啦, just do it
入咗又話抵死,唔入又話要拎返公道,又話要個女同學承擔責任,之後如果到個女仔被人逼到抑鬱,又出post公審公審佢班網民
無證據 個官信

港女點解每一句都咁矛盾

就係無證據 法官先無法確信被告有非禮

呢啲假設有被非禮嘅言論,又無其他嫌疑人嘅情況,即係想屈被告人。 咁證據你又無

港女咁撚無腦 真係無資格講法律講時事
法庭判撚完
第一 告唔入
第二 冇人有證據
你都要追住嚟屌
你搬返大陸啦 大陸法啱你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞