(聲援鄧皓然) 屈人非禮嘅女同學,你要承擔後果

877 回覆
4892 Like 143 Dislike
鄧同學咁多分身
可聲援 但唔樂觀
一向冇機制保護被屈嘅人

但如果佢真係比人老屈
法庭又判佢無罪
但又出晒名同樣真係好撚尷尬

啲女屈完人又無後果
成班女權撚係香港有個閪可以打橫行

當然衰鹹濕入到倉比人打到仆街係一件事

啲女人老屈完人完全無後果係另一件事黎

如果真係老屈,
啲女人又無後果
法律公平?
含撚啦屌佢老無

唔一定
無罪釋放可以係其他人嘅問題

警察:
oc case唔夠料照遞上去
攞證據攞到成pat屎

證人:
chok兩chok就散哂

律師:
同上

(利申: 泛指一般情況,唔係針對呢單)
官又指,相信事主的證供屬實,她的感覺清楚,肯定有一名男子在「火車捐山窿」遊戲時,走到事主和 A 之間,用雙手放在事主的腋下由上而下掃,觸及胸部旁邊,並且沒有得到她同意,「以當時的社會標準及道德接受程度,絕對相信該人作出猥褻侵犯行為」。

https://thewitnesshk.com/%E6%B6%89%E6%B8%AF%E5%A4%A7%E8%AD%B7%E7%90%86%E8%BF%8E%E6%96%B0%E7%87%9F%E9%9D%9E%E7%A6%AE-%E7%94%B7%E7%94%9F%E5%85%A9%E7%BD%AA%E8%84%AB-%E5%AE%98%E7%B5%95%E5%B0%8D%E7%9B%B8%E4%BF%A1%E6%9C%89%E4%BA%BA/
真,點解屈人係無後果?
如果法庭判左無罪,係咪應該等同誣捏需有懲處?
否則點對亂提告嘅人有阻嚇性?

之前有單講師俾人升降機大堂屈非禮都不了了之
條女退埋學移埋民
個講師就俾人標籤
你話人誣告都係未審先判啫
年中咁多法庭案告唔入
單單都誣告咩
告唔入唔會自動就係誣告㗎
支持
支持 屈完人冇後果?
你有嗰兩條𡃁妹個名再講 佢暗你明 承擔條撚
有起底法,自己睇路,拉
屈人以為唔洗本?
連登仔標準:罪名不成立=完全冇問題,被告係好人,一定唔咸濕
自願性質
點睇年中咁多單 永遠都只有男出名出樣 女既就可以匿名
我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然(2)
https://lih.kg/3690790

首先係咪鄧生都成問題
條女靠背面認人
都唔知係咪認錯人
啱 重要佢稱呼個個阿強都唔知係咪同一個人 成件事勁on9
估唔到連登仔會支持MK仔
我唔知你想指出啲咩,女事主係清楚感到畀人掃,本來以為係個fd掃佢,唔知畀人非禮,個fd提返佢,佢咪知畀人非禮囉

呢樣嘢都可以當係女事主錯?我真係R哂頭
係,無人知火車捐山窿嘅時間,
就連控方自己都唔知就走出黎告人。
up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞